Съдят пиян хулиган, нападнал и псувал полицаи

51-годишен жител на провадийското с. Градинарово е предаден на съд за хулиганство, съпроводено със съпротива на орган на властта, съобщиха от прокуратурата. На 8 април миналата година Димитър Д. се напил и вдигнал лют скандал на комшията си. Започнал да рита входната му врата и да хвърля керемиди в двора му. Съседът се уплашил и подал сигнал на тел. 112.

На адреса били изпратени двама полицаи от Провадия. Докато снемали показания от стресирания човек, пристигнал Димитър. Униформените му поискали личната карта, за да му съставят предупредителен протокол. Почерпеният мъж обаче се разгневил, блъснал силно единия служител на реда и побегнал. След няколко метра спрял и започнал да псува полицаите и да ги заплашва с "майора от Варна".

След това прескочил оградата на дома си и хукнал през глава. Униформените го настигнали и след схватка успели да му сложат белезници. Назначената по делото химическа експертиза установила, че в кръвта на хулигана имало 1,98 промила алкохол. Димитър е бил осъждан за същото престъпление, но е реабилитиран по право. Сега го грози наказание до 5 г. лишаване от свобода.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право