Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 24.10.2019

На 24 октомври 2019 да почерпят

Григор Димитров отпадна от турнира във Виена

Катер на гръцката брегова охрана мина през лодка с мигранти

Бени Ганц получи мандат от президента на Израел да формира ново правителство

„Капитал” изкара ЕК палач на магистрала “Струма” Източници на “Труд” в Брюксел опровергаха манипулациите в изданието за строителството на трасето Крупник - Кресна

Регистрация по ДДС при реклами във фейсбук

Всички страни от ЕС са се съгласили на отсрочка за Брекзит

Саудитската агенция по храните: Bългарските продукти са висококачествени

Къванч Татлъту заминава за 6 месеца в САЩ

Има задържан за взрива в гаража на адвокат от Монтана

Вдигат осигуровките за свободните професии Повече ще внасят и фермерите

ЦИК разреши привличане като обвиняем на Тома Белев за антисемитизъм Постъпило е мотивирано искане от главния прокурор по досъдебно производство

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 24 октомври 2019

Министър Танева: Над 600 работни места ще бъдат създадени чрез проекти по подхода ЛИДЕР

Съдят пловдивчанин за укриване на данъци за 240 000 лева

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 39-годишния Христо Л. за за укриване на данъци за 239 350 лв. за периода от 1 януари 2011 до 31 март 2013 г. Като представител на търговско дружество (ООД) обвиняемият е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения, представляващи дължим ДОО (данък върху добавената стойност) от декларирани приходи за данъчен период от 1 януари 2011 г. до 31 март 2013 г. в размер на 130 508 лева и дължим корпоративен данък за финансовите 2011 и 2012 г. в размер на 108 842 лв. като е потвърдил неистини в декларации, изисквани по закон – справки и годишни данъчни декларации.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен, е лишаване от свобода от 3 до 8 години и конфискация. Обвиняемият Христо Л. имал регистрирано търговско дружество с основен предмет на дейност в сферата на полиграфията. Той е бил управител на фирмата. Обвиняемият рекламирал търговското дружество и по този начин осигурявал клиенти, с които по-късно били сключвани устно или писмено договори за доставки. Клиентите обикновено си поръчвали рекламни материали – тефтери, папки, дипляни, брошури, плакати и др.

При някои от доставките Христо Л. давал предварително подготвени фактури, касови бонове и приемно-предавателни протоколи, като значителна част от тях не са били отразени в дневника за продажби и в данъчните декларации. Обвиняемият упълномощил счетоводител да извършва обработка на документите, като не му е предоставял всички счетоводни книжа от извършените от него доставки. Установени са 27 случая за нарушения по ДДС и 2 по корпоративно подоходното облагане. Разпитан в хода на досъдебното производство, обвиняемият Христо Л. се е признал за виновен.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. ДОО – държавно обществено осигуряване
    ДДС – данък върху добавената стойност

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.