ВАС отхвърли иск във връзка с референдум за Морската градина

115 години от създаването на Порт Бургас Стих на Хр. Фотев ще вдъхновява фотоконкурс

Осъдиха бензиностанция да плати за травма на клиентка

Над 27 000 читатели посетили за година библиотеката в Горна Оряховица Най-малкият абонат е 5-годишната Ралица Арабаджиева

Орбан за Борисов: Границите могат да се опазят само от решителни лидери

Сотир Цацаров изиска делото за прегазената жена в село Търнава

Сидеров иска парламентарна комисия да изчисти името на Левски

Верижна катастрофа запуши столичния бул. „Цар Борис III”

Иззеха мариухана за 216 000 лв. от оранжерия в Шуменско

В Монтана се поклониха пред паметта на Апостола

Галапремиерата на “Привличане” е във Варна Яна Маринова и Башар Рахал пристигат за първата прожекция на лентата, част от която е заснета край морето

Чавушоглу: Ако сирийската армия брани кюрдите в Африн, никой няма да ни спре

Задържаха Таратора и Шиндлера непосредствено след кражба на „Мерцедес“

Корнелия Нинова: Българският народ никога няма да те забрави, Апостоле!

Два пожара в пернишкия ТЕЦ „Република“

Съдят пловдивчанин за укриване на данъци за 240 000 лева

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 39-годишния Христо Л. за за укриване на данъци за 239 350 лв. за периода от 1 януари 2011 до 31 март 2013 г. Като представител на търговско дружество (ООД) обвиняемият е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения, представляващи дължим ДОО (данък върху добавената стойност) от декларирани приходи за данъчен период от 1 януари 2011 г. до 31 март 2013 г. в размер на 130 508 лева и дължим корпоративен данък за финансовите 2011 и 2012 г. в размер на 108 842 лв. като е потвърдил неистини в декларации, изисквани по закон – справки и годишни данъчни декларации.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен, е лишаване от свобода от 3 до 8 години и конфискация. Обвиняемият Христо Л. имал регистрирано търговско дружество с основен предмет на дейност в сферата на полиграфията. Той е бил управител на фирмата. Обвиняемият рекламирал търговското дружество и по този начин осигурявал клиенти, с които по-късно били сключвани устно или писмено договори за доставки. Клиентите обикновено си поръчвали рекламни материали – тефтери, папки, дипляни, брошури, плакати и др.

При някои от доставките Христо Л. давал предварително подготвени фактури, касови бонове и приемно-предавателни протоколи, като значителна част от тях не са били отразени в дневника за продажби и в данъчните декларации. Обвиняемият упълномощил счетоводител да извършва обработка на документите, като не му е предоставял всички счетоводни книжа от извършените от него доставки. Установени са 27 случая за нарушения по ДДС и 2 по корпоративно подоходното облагане. Разпитан в хода на досъдебното производство, обвиняемият Христо Л. се е признал за виновен.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. ДОО – държавно обществено осигуряване
    ДДС – данък върху добавената стойност

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.