Съдят рецидивисти, задигнали черни и цветни метали за 11 900 лева

Окръжния съд във Велико Търново

Крадците разбили фирмени складове във Велико Търново

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу С.М. и А.Д. за това, че в нощта на 9 юни 2017 г. от складово помещение на две дружества, след предварителен сговор, откраднали от фирмени складове черни и цветни метали на стойност 11 900 лв.

Обвиняемите са осъждани многократно предимно за кражби.Тъй като основният източник на доходи и средства за препитание на двамата бил посегателства на черни и цветни метали, те знаели къде има такива и решили да атакуват базите за скрап. След 22:00 ч. на 8 юни 2017 г. отишли при западната стена на едно от складовите помещения, където се съхранявали резервни части за машините, изкатерили се до прозореца и с помощта на техническо средство откъснали металната решетка и я огънали навън.

След като успели да деактивират охранителната система на склада, злосторниците се промъкнали в хранилището. Сред съхраняваните в помещението множество резервни части за различни машини, забелязали бронзовите втулки. Въпреки теглото им, като само едната тежала 100 кг, апашите успели да ги прехвърлят през счупения от тях прозорец извън складовото помещение. Няколко дни по-късно ги продали.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Коментари

Задължително поле