Съдят рецидивист за брутален обир на болен старец

Снимка: Архив

Крадецът отмъкнал пенсията на жертвата

Окръжната прокуратура в Габрово внесе в съда обвинителен акт срещу рецидивист за извършен грабеж на пари от възрастен мъж.

Обвинението срещу С. И. е за това, че на 5 април миналата година около 11,30 часа на бул.“Столетов“ в близост до разклона за връх Шипка при условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи – сумата от 120 лв. от И. М. Злосторникът блъснал пострадалия, който паднал на земята, притиснал го с ръка към земята и взел от джоб на якето парите му.

Същия ден обвиняемият, заедно с още трима мъже, тръгнали сутринта от павликенското село Върбовка с лек автомобил, за да търсят работа, като предлагали ремонт на покриви и поставяне на изолации. Минавайки през различни населени места, като около 11,00 – 11,30 часа спрели в Габрово. С.И. слязъл от колата, видял мъж в двора на една от къщата и го попитал желае ли ремонт на покрива. Докато разговаряли, покрай тях минал пострадалия, който спрял пред къщата, бръкнал в десния джоб на якето си, за да извади кутия цигари. В този джоб се намирали и банкноти от взета на същия ден пенсия. Пострадалият поседял при тях около 2 -3 минути и отново тръгнал, придвижвайки се бавно, поради заболяване. Обвиняемият веднага тръгнал с възрастния мъж, като го хванал с ръка. Вървейки, обвиняемият предложил да прави ремонт на покрив на къщата на пострадалия, но достигайки разклона за връх Шипка, изведнъж го блъснал странично в храстите и го обрал.

Обвиняемият е осъждан.Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право