Съдят рускиня, набила полицай в Сандански

Предстои съдът в Сандански да насрочи процесът срещу рускинята. Досъдебното производство се е провело в нейно отсъствие, вероятно тя ще бъде съдена задочно.

Жената е избягала, издирва се

Бойна рускиня за втори път ще бъде изправена пред съд за побой над полицаи. Районна прокуратура в Сандански е внесла в съда обвинителен акт срещу М. Ж. (56 г.) за извършено от нея хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта и причиняване на телесна повреда на униформен. През 2018 г. тя вече била осъждана на 3 месеца условно за нападение над служител на МВР.

Обвиняемата М. Ж. била със статут на постоянно пребиваваща в България и адресната є регистрация била в с. Поленица. Престъплението извършила през лятото на 2016 г. Тогава двама полицаи спрели автомобила є “Додж” за проверка в Сандански, след като дамата минала на червен светофар. Първоначално тя отказала да даде документите си. После пък се представила за журналист. Започнала да сипе и закани към единия полицаи: “Знам, че имаш семейство. Няма да те оставя. Ако знаеш какво те чака. Ще се погрижа да изчезнеш.”

Изненадващо нанесла и два удара с юмрук в корема на другия униформен. Малко след екшъна рускинята напуснала България и се издирва.

Коментари

Задължително поле