Италия е първи приятел на САЩ

Кмет давал 30 000 лв. подкуп на общинар (обзор) Местен бизнесмен осигурявал парите за рушвета

Сухопътните сили на САЩ след трагедията в Чешнегирово: Обучаваме се в реалистична среда

Иракли Кобахидзе, председател на парламента в Грузия: Възобновяването на директните полети между България и Грузия ще увеличи туристическия обмен

17 800 стикове за бездимни цигари задържаха митничари в сръбски автобус

Над 250 самодейци се изявиха на събор на читалищата в община Елена

Решават до месец за присъдата на акушерката Ковачева

ЦСКА срещу тима на Савичевич и Миятович

Новата американска посланичка – кюрдска бежанка от Ирак Документалният филм American Herro разказва за живота на Херо Мустафа

Художникът Ставри Калинов: Крадецът от изложбата е чужденец

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 19 юни 2019

„Лъвиците“ разкъсаха световния шампион

Обявиха тревога от цунами след силно земетресение до Япония

Мария Илиева се показа по бански (СНИМКИ)

Съдия Корнелия Колева стана зам. председател на Апелативен съд-Велико Търново

Съдят садист от Банско, пребил жена, карал я да чете библията и да се моли за живота си

Районна прокуратура – Разлог внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Лазар З. от Банско за извършени от него престъпления.

На 19 май 2016 година свидетелите В. Киров, К. Поликарпов и Б. Тодев били в училищния двор на СУ „Неофит Рилски“ в Банско. Около 15.10 часа свидетелят Киров тръгнал към хранителен магазин, находящ се в непосредствена близост до училището. По пътя се разминал с обвиняемия, който бил употребил алкохол. Последният, без видима причина, нанесъл удари с крак на Киров и му разпоредил да прави лицеви опори. Уплашен той се съгласил, след което се върнал обратно в училищния двор.

Лазар З. го последвал и отишъл при свидетеля Поликарпов, като започнал да му дава команди с думите: „Легни“, „Седни“, „Стани“, но същият отказал да се подчини. Това ядосало обвиняемия и последвали множество удари с юмруци в областта на лицето и шията. Поликарпов побягнал, като напуснал училищния двор и се отправил по ул. „Тодор Александров“ на север, в посока към автогарата на Банско, където се скрил в дома на негова позната. Лазар З. тръгнал след него, но след като не успял да го хване тръгнал обратно към СУ „Неофит Рилски“. В близост видял свидетеля Киров, на когото безпричинно нанесъл удари по дясната буза и в областта на главата.

Няколко дни по-късно, на 22.05.2016 г., непълнолетната св. М. Я. от курортния град, отишла в дома на обвиняемия, с когото имала връзка от няколко месеца. Лазар З. живеел сам на втория етаж от къща.

След като жената отишла в дома на обвиняемия двамата започнали да си говорят и да слушат музика. Мъжът употребил алкохол, вследствие на което станал агресивен. Той хванал приятелката си за косата и въпреки нежеланието й, я отвел на таванския етаж на къщата. Там накарал момичето да седне на пода и да започне да чете от библия, като й се заканил с думите: „Моли се за живота си, защото ще ти го отнема“, след което излязъл и заключил входната врата на тавана. Жената се опитала да избяга, но не успяла.

След около 15 минути Лазар З. се върнал, като носел голяма бутилка с бира. Обвиняемият заковал с два пирона входната врата на таванския етаж за дървената й каса, отишъл при гостенката и започнал да я удря. Удрял я с ръце и крака по цялото тяло и главата и не преставал, въпреки молбите й, като същевременно пиел и бира. Побоят продължил около 45 минути, след което Лазар З. спрял, но не освободил малтретираната жена.

Малко след 20.00 часа, обвиняемият отново станал агресивен и се заканил на момичето, че ще я убие. Жестокият побой започнал отново. Пострадалата била удряна с юмрук по лицето и с тенекия по главата, ритана с крака по тялото, влачена и удряна с летва по цялото тяло. Въпреки, че момичето го молило да спре, обвиняемият я полял с бира и загасил цигара в дясната й ръка. Тя започнала да вика от болка, което ядосало обвиняемия, взел керемида и я ударил с нея по главата, като керемидата се счупила. След това продължил да я рита по цялото тяло, като я наричал с думите „куче“, „боклук“. Полял я още няколко пъти с бира, като хвърлил по нея още една цигара, но не успял да я улучи.

Междувременно, живеещите на долния етаж чули виковете за помощ, поради което сигнализирал за случващото се в РУ на МВР гр. Банско. На място веднага пристигнали двама полицейски служители, които започнали да тропат по вратата на таванското помещение. Лазар З пуснал девойкат, която отишла до вратата на етажа и успяла да я отвори. От своя страна, обвиняемият се качил на покрива на къщата и избягал.

Същият бил задържан впоследствие и било образувано досъдебно производство за нанасяне на телесни повреди по хулигански подбуди спрямо тримата мъже и за това, че е държал насила жена в къщата си.

Срещу него е повдигнато и обвинение за отправената към приятелката му закана за убийство с думите: „Моли се за живота си, защото ще ти го отнема“ и „Сега ще те убия“ , както и за нанесените й телесни повреди.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.