Румен Радев: От върховенството на закона зависи българите да вярват в държавата си

Цвета Караянчева събра бившите председатели на парламента в навечерието на Коледа

Започна рекултивиране на сметището на Пазарджик

„Канал Истанбул” ще бъде решен на търг Трасето между Черно и Мраморно море ще е 45 км

Автомобил на НСО е ударил 14-годишно дете

Вицепрезидентът: Възможност за достоен живот дължим на хората с увреждания

Американският Сенат прие с единодушие резолюция, признаваща арменския геноцид

Стачка спира междуградските автобуси

Пентагонът с бюджет за 738 млрд. долара

“Матрицата 4” с премиерна дата Участва и Нийл Патрик Харис

Министър Маринов: Италианските власти не знаят за кого са предназначени задържаните вагони с отпадъци

Рамадан Аталай, ДПС: Избрането на независим прокурор е извън правилата в момента

Искат 622 лева за почивка на Нова Година Със 137% нарасна търсенето на обяви за селски къщи по празниците

ЦИК си раздаде тайничко бонуси за добре свършена работа

Румен Радев: От върховенството на закона зависи българите да вярват в държавата си и да работят всеотдайно за нейното бъдеще

Съдят служителка, присвоила от адвокатска колегия 28 080 лeва Съдът е конфискувал на подсъдимата 4 дка имот, тя жали присъдата

Дело срещу бивша служителка, присвоила 28 080 лв. от Адвокатската колегия в Габрово, ще разгледа тези дни Окръжен съд Велико Търново.

Със своя присъда от 16 март Районният съд в Габрово е признал подсъдимата Евгения Х. К. за виновна в това, че в периода от 31 януари 2011 г до 14 май 2014 г., чрез използване на неистински документи, получила без правно основание общо 28 080 лева чрез използване на нареждания-разписки, собственост на Адвокатска колегия – Габрово.

За злоупотребата Районният съд в Габрово осъдил подсъдимата на 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок. Съдът я лишил от право да заема държавна или обществена длъжност и от право да упражнява професия или дейност, свързана с пазене или управление на чуждо имущество за срок от 3 години, а също така постановил конфискация в полза на държавата на притежаван от подсъдимата поземлен имот в размер на 4000 кв.м. в местността „Панът“ в община Габрово.

Със същата Евгения Х.К. е осъдена и да заплати на Адвокатска колегия – Габрово сумата от 28 080 лева, представляваща обезщетение за причинените имуществени вреди в резултат от престъплението, ведно със законната лихва.

Делото в Окръжен съд – Велико Търново е образувано на основание въззивни жалби от подсъдимата лично и от нейния защитник.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.