Министър Красимир Каракачанов: Очакваме над 130 млн. лева за отбрана до 2019 г.

Пентагонът: Сирийското правителство запазва ограничена възможност за химическо нападение в бъдеще

Пази ни армия без хора и техника Войникът получава по-ниска заплата от шофьор в градския транспорт

Иракчанка опита да влезе в Румъния с чужд британски паспорт, закупен в България

Пишат как се започва бизнес Въвеждат електронни обществени поръчки

Министър Ангелкова: Това лято очакваме значителен растеж на чуждестранните туристи

ЦСКА в кубчето на Рубик

Мутри изнудили баба да пренася кокаин Банда от 7 врачани вече е зад решетките, един от тях бил беглец от правосъдието

„Трансформации“-те на Благой Иванов

Вижте акцентите от броя на “Труд” в петък, 20 април 2018

Румен Петков: Битката с корупцията е жизненоважна за България, но не трябва да се преиграва Това би имало обратен ефект

Огнян Стефанов на съд за укриване на данъци Взел на ръка 250 000 лева от човек на бившия банкер Цветан Василев и не ги декларирал

Маскирани обраха село с камери

Бойко Борисов пред дигитален форум: Суперкомпютър ще ни пази от атаки Политическите елити подкрепят региона ни, за да останат младите тук, подчерта премиерът

Въздушният трафик на летище Тегел в Берлин няма да бъде нарушен заради предстоящото утре обезвреждане на бомба

Съдят таксиджия, предизвикал паника с фалшива бомба

Районна прокуратура – Благоевград внесе обвинителен акт срещу Н. Котрулев от гр. Сандански, обвинен в кражба ,хулиганство и невярна заплаха за бомба отправена на тел.112 .

Обвиняемият Котрулев (на 37 години) периодично работел като таксиметров шофьор.

На 30.09.2016 г. той извършвал такива услуги в гр. Благоевград, като за целта управлявал лек автомобил „Шкода фабия“ с табела „такси“. Към 17:10 ч. минал покрай пиацата за таксита до Автогара – Благоевград и спрял колата около чакащото момиче – А.Т. Котрулев излязъл от автомобила и се насочил към нея, като я попитал дали чака такси. След положителен отговор, той взел куфара от ръцете на А.Т. и го сложил в багажника.

Веднага след като потеглили Котрулев заговорил момичето, след което започнал да отправя неприлични предложения към нея. Тя се притеснила и с категоричен тон казала на обвиняемия да спре управлявания от него автомобил, което той направил и отпътувал. Обвиняемият не дал на А.Т. възможност да си вземе куфара от багажника, в който останали личните й вещи.

Катрулев потеглил към центъра на града, спрял на едно от кръстовищата, извадил от багажника куфара на А.Т. и го оставил по средата на платното за движение на автомобили, като по този начин създал препятствия за нормално движение по пътищата. Поведението на обвиняемия направило впечатление на стоящите наблизо хора, създала се суматоха, объркване и тревога във връзка с оставения куфар. След подаден сигнал на местопроизшествието бил изпратен наряд за отцепване на района, автопатрул за отклоняване на движението извън района, както и служители от Специализиран отряд за борба с тероризма.

Междувременно, след като оставил куфара, обвиняемият Катрулев отпътувал в посока към Закрития пазар при р. Бистрица. По-късно той спрял в средата на пътното плато на едно от кръстовищата, като включил аварийните светлини на автомобила. Обвиняемият отново предизвикал задръстване и суматоха сред хората, а на въпрос на запитал го свидетел защо не премести колата, заявил, че не можел, защото имал бомба в краката. Свидетелката на тази сцена подала сигнал на тел. 112 за случващото се.

В същото време Котрулев решил да се оправдае за възникналата паника сред хората и безредие в центъра на града и се обадил на телефон за спешни повиквания 112. В разговор с оператор, той заявил, че „имал бомба в колата, не можел да мръдне, защото ще гръмне“, след което излязъл от колата, като оставил предната лява врата на автомобила отворена.

Минаващият наоколо полицейски служител забелязал създалото се безредие и наближил говорещия на висок глас Котрулев. Поискал от него да предостави документ за самоличност и се обадил на оперативната дежурна част. Пристигналият на място автопатрул на РУ разпоредил на обвиняемия да ги придружи, но той не се подчинил и започнал да вика по адрес на полицаите. Катрулев отправял закани, че ще ги взриви, направил опит да си тръгне с автомобила, буйствал. Служителите на реда сломили съпротивата му чрез употреба на физическа сила и му сложили белезници.

В резултат от поведението на обвиняемия и предаденото от него повикване за тревога на Национален телефон за спешни повиквания 112, както и разпространено на висок глас съобщение бил задействан план за евакуация на района. Затворени били всички обществени места и търговски обекти, отцепен бил района, намиращ се в оживената централна част на града, осигурени били екипи от МВР за работа с взривни устройства, задействан бил и екип от РС ПБЗН – Благоевград. Неоснователно били ангажирани значителни персонални и материални ресурси на МВР, прекъснат бил работният процес във всички околни търговски обекти и обществени места, заведения и институции, създало се безпокойство у мнозина граждани, предизвикала се суматоха в обществото.

От извършената съдебно-психиатрична и съдебно-психологична експертиза се установява, че общото психическо състояние на обвиняемия Котрулев е сравнително добро. Той бил осъждан с наложени ефективни наказания.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.