Съдят тримата, създали хаос на финала на Шампионска лига

Тримата фенове, които нахлуха на терена на стадион "Уембли" по време на финала на Шампионск алига между Реал и Борусия Дортмунд, са обвинени в хулигантство, съобщиха от лондонската полиция. Евгени Лубненко на 29 години, Дейвид Чарнецки на 28 и 16-годишно момче са обвинени, че са нахлули на игралното поле по време на футболен мач в нарушение на раздел 4 от Закона за футбола от 1991 година.

Лубненко, който е без постоянен адрес, ще се яви пред Уестминстърския магистратски съд по-късно днес, докато делото на Чарнецки е на 10 юли. Тийнейджърът ще бъде призован пред съда на 24 юни.

От полицията казаха, че продължават разследванията на други двама души, арестувани във връзка със същия инцидент.

Тримата фенове, които изтичаха на терена на "Уембли" и прекъснаха финала на Шампионската лига, са били силно мотивирани да го направят.

След инцидента излезе информация кой стои зад всичко. Зад това стои беларуският стриймър Андрей Бурим, по-известен като Мелстрой, който призовал преди дни - който излезе на терена с тениска с неговото име, ще получи бонус от 350 хиляди евро.

Предизвикателството беше прието от трима души, които ще получат забрана за влизане на всички футболни стадиони в Англия, но ще станат по-богати.

Melstroy има над 3 милиона последователи в Instagram и е един от най-известните стриймъри в Русия и Беларус.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят