Съдят трима младежи за палеж на две коли

Снимка: Архив

Трима младежи отиват на съд за палеж на два автомобила, извършен на 5 май 2018 г., съобщиха от Варненската районна прокуратура. Тя е повдигнала обвинение срещу 24-годишния Севдалин Ст. като подбудител и помагач на деянието и срещу 19-годишните Кристиян Хр. и Станислав П. като преки извършители.

Огненият инцидент е бил наказателна акция срещу ревнивец, става ясно от обвинителния акт. Севдалин живеел временно в дома на две сестри. Едната имала приятел, който заподозрял Севдалин, че сваля гаджето му. Затова му пратил няколко заплашителни съобщения с предупреждение да стои настрана от любимата му. Тогава Севдалин решил да сплаши опонента си.

Срещнал се с Кристиан и Станислав и ги помолил да опожарят двете коли "Пежо" и "Ситроен" на ревнивия мъж. Обещал да им даде по 150 лв. за услугата и платил в аванс половината сума. Ден преди палежа Севдалин показал на двамата си познати нарочените возила, дал им указания къде точно да ги залеят с нафта и на 5 май в 1,40 ч им наредил да действат.

Тийнейджърите подпалили колите и избягали. Автомобилите изгорeли напълно. Извършителите били заловени и направили пълни самопризнания, като изразили готовност да възстановят щетите в размер на 4150 лв. До финала на разследването обаче не са върнали и лев, посочиха от прокуратурата. Ако бъдат признати за виновни, организаторът и изпълнителите на огнената наказателна акция могат да бъдат лишени от свобода за срок до 5 години.

Коментари

Задължително поле