Съдят трима, опитали чрез фалшиви документи да получат телефони за над 14 000 лева

Снимка: Архив

Районна прокуратура – Велико Търново предаде на съд трима, направили опит да получат мобилни телефони за 14 247 лева, като ползвали неистински документи.

Обвиняемите решили да си набавят противозаконно имотна облага, като закупят мобилни телефони на преференциални цени от офиси на мобилните оператори, чрез сключване на договори за бизнес-абонаменти на името на търговски дружества и след това да продадат телефоните на пазарната им цена. Проучили тарифните планове и възможностите за закупуване на последни модели телефони на преференциални цени, както и за безплатно предоставяне на мобилни устройства. За целта били необходими неистински пълномощни от името на лица, управляващи и представляващи действащи търговски дружества, които изготвили на името на обвиняемия В. П.

Така на 7-ми и на 9-ти май 2016 г. В.П. и С.Л. посетили общо четири магазина, поискали да вземат телефони, които да купят в брой, като сключат договора на тарифен план „Бизнес безкрай 70”, като представили неистинските документи. При извършване на кредитна проверка, служители си усъмнили, че се прави опит за измама.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Коментари

Задължително поле