Съдят убиец на клошар в Търново

Снимка: Архив

Жертвата издъхна след месец в кома

Окръжен съд Велико Търново ще заседава тази седмица по дело, образувано по обвинителен акт на Окръжната прокуратура в старата столица срещу Мартин Гроздев. Той е обвинен в това, че на 29 юни миналата година на ул. „Магистрална“ в болярския град умишлено умъртвил Красимир Маринов от Полски Тръмбеш като го прострелял с пистолет.

Тялото на Красимир бе открито от случайни минувачи. Мъжът бе прострелян от Гроздев след скандал за стара скара. След месец в кома в областната болница, жертвата почина, а убиецът беше открит по записи на камери в близост на местопрестъплението.

Гроздев застава пред Темида по обвинение в престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс.

Освен това Мартин Гроздев е обвинен и в това, че период от неустановена начална дата до 30 юни 2018 г. е държал огнестрелно оръжие и боеприпаси без да има за това надлежно разрешително. Незаконното оръжие е сигнално газов пистолет „Екол Волга“, кал. 9 мм., с отстранена от цевта преградна муфа. Мъжът съхранявал и боеприпаси. В дома му са открити и 8 броя преработени сигнални (халосни) патрони, калибър 9 мм., допълнително снарядени с метална сачма с диаметър 4,5 мм.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право