Съдят хирург за присвоени лекарства и измама на пациенти

Хирург от Разград ще бъде изправен пред съда в сряда по обвинения за присвояване на лекарства и измама на пациенти, съобщиха от Апелативна прокуратура във Варна.

49-годишният д-р Б. М. е обвинен, че в периода 11 февруари до 24 април 2014 г., като хирург в болница „Свети Иван Рилски“ в Разград,  противозаконно присвоил от нея 55  флакона „Таргоцид“. Лекарството било на стойност 3 203 лева.

През февруари-май 2014 г., с цел да набави за себе си имотна облага, докторът измамил близките на петима свои пациенти, че ще осигури допълнително ефикасни лекарства и  консумативи за лечението им, с което им причинил имотна вреда в размер общо на 5 327 лева.

Щетите от престъпленията, в които е обвинен хирургът, са в размер на 8530,40 лева и те не са възстановени, уточняват от прокуратурата.

До момента разноските по делото, което стартира в сряда, са в размер на 5385 лева. Предвидено е съдебното следствие да продължи три дни.

Подсъдимият хирург е със забрана да напуска страната. Срещу него е внесен и друг обвинителен акт от Районната прокуратура в Разград за измама в съучастие, казаха от прокуратурата във Варна.

По двете обвинения е предвидено наказание лишаване от свобода от 1 до 6 години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право