Съдят Шебека за зверски бой на майка му

Окръжната прокуратура в Шумен предаде на съд Петър Петров-Шебека /23г./, направил опит да убие родната си майка с особена жестокост. Две са обвиненията срещу него - освен за опит за убийство и за непристойни действия, съпроводени със съпротива срещу полицаите, съобщават от Апелативна прокуратура-Варна.

Кървавата разпра се разигра на 5 декември в Шумен и шокира обществеността, а битата майка на 58 г. оцеля по чудо след тежка кома. Сега се очаква окръжния съд в Шумен да насрочи делото.

Както "Труд" писа, 23-годишният мъж поискал 300 лв. от майка си, тя отказала да му ги даде и синът се нахвърлил с ритници и юмруци върху нея. Майката Генка Х. избягала на стълбището, но той я открил там в безпомощно състояние и продължил побоя, като скачал по главата и тялото й. Жената била спасена от сестра си, която повикала помощ.

След вакханалията подсъдимият се заключил в апартамента на леля си, за да не бъде арестуван от пристигналия на място полицейски екип. През терасата на жилището успял да избяга, а те я рязали с флекс. При задържането Шебека оказал яростна съпротива, буйствал и нанасял удари с крака и ръце по полицаите. Шебека е криминално проявен и от инцидента е зад решетките.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право