Съдят шофьор, причинил катастрофа с един загинал и седем ранени

Снимка: Архив

Инцидентът станал през юни между Габрово и Севлиево

Окръжната прокуратура в Габрово внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор на камион, причинил катастрофа с един загинал и седем ранени.

Обвинението срещу Я. Б. е за това, че на 26 юни миналата година, в община Габрово, при управление на товарен автомобил „Мерцедес Атего“ предизвикал пътно произшествие с автобус „Пежо Карсан“, при което по непредпазливост причинил смъртта на С. Г. и средни телесни повреди на седем пътника в автобуса.

Обвиняемият работел като шофьор на товарен автомобил в частна фирма в Севлиево. В злополучния ден пътувал от Пловдив за Севлиево. Пътят Габрово – Севлиево бил в ремонт и обвиняемият, според указанията, минал по обходно трасе. Непосредствено преди кръстовище имало пътен остров, водачът на камиона навлязъл в платното, което било предназначено за автомобили за включване в северния обходен път.

По същото време по трасето пътувал автобус, който превозвал 8 работници на „Пътстрой“АД-Габрово. Забелязвайки товарния автомобил, шофьорът на автобуса рязко завил наляво, но въпреки това последвал удар.

След сблъсъка, обвиняемият установил, че в автобуса има пострадали хора и сигнализирал на тел.112. На мястото пристигнали медицински и полицейски екипи. Пострадалите били откарани в Центъра за спешна медицинска помощ в Габрово, но по пътя С. Г. починал в линейката.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Коментари

Задължително поле