Съдят шофьор причинил катастрофа с трима загинали и двама ранени

Снимка: Архив

Жертвите помагали на приятел, когато ги връхлетяла кола

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 33-годишен мъж, нарушил правилата за движение и причинил произшествие при което са загинали трима човека и са ранени двама.

През нощта на 2 ноември миналата година обвиняемият Бисер А. управлявал лек автомобил „Форд Мондео“ в селата Върбица, Горски долен Тръмбеш и Петко Каравелово, където бил със свои приятели и употребили алкохол и наркотични вещества. Около 01.30 часа, лeкият автомобил управляван от обвиняемия се движел със скорост 110,7 km/h в посока Лясковец. В същото време лек автомобил „ВАЗ 2121” бил преустановил движението си и пътуващите в него четири лица-пострадалите Данчо К., Марио Н., Николай П. и Тони П./ били излезли от него, с цел организиране извличането на лек автомобил „Опел Корса”, който малко преди това бил самокатастрофирал и се намирал върху банкета и канавката.

Когато приближил автомобилите, обвиняемият възприел светлинните петна на фаровете на „ВАЗ”, но не реагирал на възникналата ситуация и продължил движението на автомобила  в дясната страна, в резултат от което настъпил челен удар. В този момент зад задната част на л.а.“ВАЗ“, непосредствено до него се намирали четирима човека и ударът за тях бил косвен, чрез л.а. „ВАЗ“. В следствие на удара трима от мъжете получили тежки съчетани травми, от които настъпила смъртта им, а на четвъртия мъж били причинени телесни повреди.

От катастрофата пострадал и пътуващият на задната седалка във форда Тодор К. Пострадал и обвиняемият, като получил счупване на бедрена кост. Проверката установила и наличие на алкохол в кръвта на обвиняемия. Бисер А. е осъждан.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право