Съдят 15-годишен за грабеж и средна телесна повреда на 88-годишна пловдивчанка

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в сряда в съда обвинителен акт спрямо 15-годишния Е.А. за опит за грабеж на 88-годишна жена, извършен на 5 март 2017 г. на булевард „Източен” в града под тепетата.

Непълнолетният апаш е обвинен за направен опит да отнеме чужди движими вещи с намерението противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и деянието е придружено със средна телесна повреда и е останало недовършено поради независещи от волята на дееца причини – престъпление по чл. 199 ал.1 т. 3 пр. 2 във връзка с чл.198 ал.1 във връзка с чл.18 ал.1 във връзка с чл.63 ал.1 т.2 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Е.А. е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ и в момента се намира в Поправителен дом за непълнолетни, където ще остане до началото на съдебния процес срещу него. 15-годишният бандит ще се изпрати пред Темида заради нападението си над възрастната жена и опита му да й вземе дамската чанта, в която имало портмоне с 13 лева, лично документи и мобилен телефон.

Е.А. издебнал бабата в гръб, хванал чантата и започнал да я дърпа, за да я отнеме, но жената здраво я стискала, поради което апашът я блъснал и съборил на земята. Действията на Е.А. били забелязани от свидетелка, която работела в близко шивашко ателие. Шивачката започнала да вика, че ще се обади в полицията, поради което обвиняемият побягнал по улицата. Според извършената съдебно-медицинска експертиза е установено, че при падането на 88-годишната жена е било причинено счупване на лявата ръка в областта на китката, което се равнява на средна телесна повреда.

 

Коментари

Задължително поле