Съдят 18-годишен, шофирал дрогиран в центъра на София

Софийска районна прокуратура предаде на съд обвиняемия Г. С., на 18 г., за управление на лек автомобил, след употреба на наркотични вещества, а именно 3,4-метилендиокси-метамфетамин (екстази, MDMA), съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

На 19.10.2020 г., около 00,35 ч., младежът шофирал по бул. „Драган Цанков“, но бил спрян за проверка от служители на 04 РУ-СДВР. В хода на проверката полицаите забелязали, че Г. С. бил видимо притеснен, отговарял несмислено, а на моменти и несвързано. В тази връзка на мястото били изпратени служители на отдел „Пътна полиция“-СДВР, които извършили проверка за упойващи вещества с техническо средство „Дръг тест 5000“. Проверката дала положителен резултат за употреба на метамфетамин. 

На Г. С. бил съставен акт за установяване на административно нарушение, като заедно с акта му бил издаден и талон за изследване. След това той бил придружен от органите на реда до медицинско заведение, където дал проби за изследване.

В хода на разследването било установено, че обвиняемият Г. С. е управлявал моторно превозно средство след употреба на 3,4-метилендиокси-метамфетамин (екстази, MDMA), което е наркотично вещество включено в Списък I „Растения и вещества с висока степен на риск за общественото здраве поради вредния ефект от злоупотребата с тях, забранени за приложение в хуманната и ветеринарната медицина“, съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

По случая било образувано досъдебно производство. Предстои делото срещу Г. С. да продължи в Софийски районен съд.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право