На 20 август 2019 да почерпят

Сътресения в „Марибор“ преди „Лудогорец“

Ново огнище на африканска чума в Русенско

Край на свободното движение към Великобритания от 1 ноември При Брекзит без сделка гражданите на ЕС няма да имат право на престой и работа

Намериха още човешки останки край Негован

Макрон призова Путин да зачита демокрацията

Няма замърсяване на въздуха от пожара край Ботевград Към момента пламъците са овладяни, съобщиха огнеборците

Цялата територия на област Перник е обявена за санитарна зона заради чумата

Световен отровител 19 със серен двуокис е България (обзор) 350 000 тона от отровния газ изхвърлила страната ни в атмосферата през 2018 г.

Горски пожар наложи евакуация на най-малко 9000 души на Канарските острови

„Патриотичен фронт” възкръсва за местните избори Уточняват населените места

Виртуални турове сменят ваканциите Чрез добавена реалност ще посещаваме труднодостъпни и защитени места

САЩ тестваха крилата ракета със среден обсег

Доплащаме за лечение по официални тарифи С Наредба на здравния министър ще се избегне нерегламентираното даване на пари

Задължителен ли е медицинският преглед, когато започваме работа

Съдят 34-годишен пияница от Шишманци за опит за убийството на баща си

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе във вторник обвинителен акт в съда спрямо 34-годишния Димитър Андонов от село Шишманци, направил опит да умъртви умишлено родния си баща Андон Андонов (на 56 години). Деянието е останало останало недовършено по независещи от волята на дееца причини, а семейната драма се разиграла в едноетажната фамилна къща в Шишманци на 25 юни 2016 година. За повдигнатите на Димитър Андонов обвинения за извършено престъпление по чл.116, ал.1, т.3, пр. 1, във връзка с чл.115, във връзка с чл.18, ал.1 от Наказателния кодекс, законът предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

До опита за отцеубийство се стигнало след забележка на Андон Андонов към Димитър, че по цял ден само пие и не полага грижи за 6-годишния си син, от чиито парични помощи се прехранва и си купува алкохол. Обвиняемият се ядосал от упрека, взел огромен кухненски нож, приближил се към баща си и му нанесъл удар в гърдите, като на 2 пъти изваждал част от дългото 13,7 см острие и отново го натискал към тялото му. След това излязъл на чешмата на двора, измил следите от кръв по ножа, оставил го под дървена греда и продължил да си пие бирата.

Пострадалият Андон Андонов успял да излезе от жилището си и се отправил към близката къща, където живеел брат му, за да потърси помощ. Достигайки дома на брат си и преди да падне на земята, успял да каже: „Скарахме се с Димитър, защото харчи пари за пиене. Той посегна и ме наръга с нож“. На място бил извикан екип на Спешна медицинска помощ и полицейски автопатрул. Пострадалият бил откаран с линейка в болница, където го оперирали. Когато служителите на МВР пристигнали в къщата, намерили обвиняемия Димитър Андонов да продължава да пие. Разпитан в хода на досъдебното производство, обвиняемият не се е признал за виновен. В момента той е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ и се намира в затвора в Пловдив.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.