Съдят 51-годишна пловдивчанка, спряла водоподаването за гаражите на съседи

Районна прокуратура-Пловдив внесе днес в съда обвинителен акт спрямо 51-годишната жителка на града под тепетата Мария К. за това, че самоволно е прекъснала водоподаването на гаражите на своите съседи - престъпление по чл.323 ал.1 от НК.

Обвиняемата Мария К. и шестимата свидетели по делото живеели в кооперация в централната част на Пловдив. Под жилищната част на имота се намирали избени помещения, като захранващата тръба за питейната вода за гаражите в двора на сградата минавала през мазето на обвиняемата. Тя поставила метална врата на помещението, не допускала вътре инкасаторите и започнала да отглежда котки, заради което се влошили отношенията й с нейните съседи. През април 2013 г. домоуправителят предупредил обвиняемата Мария К. да не приютява бездомни котки от квартала. Заради забележката на следващия ден той намерил бележка на вратата си, на която с почерка на обвиняемата пишело, че ще спре водата. Малко по-късно и друга съседка я помолила, ако може да намери начин котките да не излизат по коридора. Обвиняемата Мария К. и нея предупредила с думите: "Вие ще видите, сега ще  и спра водата".

В края на юни 2013 г. обвиняемата се свързала с водопроводчик, на когото обяснила, че в мазето си има тръба, която иска да премахне. На 30 юни 2013 г. работникът пристигнал, Мария К. му посочила тръбата с водопроводното отделение към гаражите и казала да я премахне. Майсторът попитал дали съседите са съгласни, а обвиняемата Мария К. обяснила, че всичко било уточнено с тях. Работникът първоначално спрял водата на цялата кооперация. На място пристигнали съседи, които се опитали да спрат рязането на тръбата за вода към гаражите на двора, но обвиняемата заключила избата си и въпреки протестите на съседите съоръжението било демонтирано. Водопроводчикът пуснал водата в жилищната сграда, след което си тръгнал. Съседите подали сигнали за случая до различни институции.

Обвиняемата Мария К. била предупредена с протокол от 4 юли 2013 г. да възстанови тръбата, но въпреки това, тя не го направило до 26 януари 2017 г., когато била привлечена като обвиняема, и чрез действията си самоволно лишила други хора за дълъг период от време да ползват вода в гаражите си. Разпитана в хода на досъдебното производство обвиняемата Мария К. не се е признала за виновна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България