Съдят 57-годишен от Старо Железаре за незаконно държане на оръжие и боеприпаси

Районна прокуратура-Пловдив внесе днес в съда обвинителен акт спрямо 57-годишния Иван Р. за това, че държал взривни вещества, огнестрелни оръжия, боеприпаси и пиротехнически изделия, без да има разрешително – престъпление по чл.339 ал.1 във връзка с ал. 1 чл. 26 ал.1 от НК.

В периода между 30 юли 2014 г. до 28 май 2015 г. Иван Р. държал в къщата си в пловдивското село Старо Железаре пистолет „Макаров“, пиротехническа запалка, състояща се от два електродетонатора, капсул детонатор с огнепроводен шнур, една ръчна граната и бойни патрони.

Част от бойните патрони обвиняемият държал в полиетиленова чанта под навес в имота, пистолетът бил в скрин в едно от помещенията на къщата, а капсул детонаторът – на перваза на прозорец. По делото са извършени три съдебно-балистични експертизи, разпити на свидетели, изготвени са фотоалбуми и др.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. “…под навес, на перваза..“ Едно време всеки си имал оръжие и никой не го е съдил за това,…Сегашните , какво с е страхуват, ще паднат от всласт ли???

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.