Съд върна прокуратурата на поправителен по дело срещу наркодилър

Магистрати отказаха да одобрят споразумение заради занижено наказание

Варненският окръжен съд /ВОС/ не одобри споразумение, постигнато от Окръжната прокуратура и 38-годишен дилър на марихуана.

На 17 юли Александър С. бил заловен с над 2,7 кг "трева" на стойност 16 284 лв. Обвиняемият от с. Гроздьово сключил споразумение с прокуратурата да търпи условна присъда от 1 г. и 11 месеца с 3 г. и 3 месеца изпитателен срок и без глоба. Съдът обаче намери, че определеното наказание е изключително занижено, тъй като намереният у Александър наркотик е немалко, характеристичните му данни са лоши, а заради споразумението разследването е спряло, въпреки данните, че дилърът е имал помощници. Заради тези съображения магистратите предложиха промяна в споразумението, според която Александър да бъде осъден на 3 г. лишаване от свобода с 5-годишен изпитателен срок и да плати 5000 лв. глоба.

Той обаче не прие корекцията и съдът прекрати делото, като върна материалите по него на Варненската окръжна прокуратура. Определението на състава е окончателно, уточниха от пресслужбата на ВОС.

Коментари

Задължително поле