Възобновяват издирването на децата, паднали в морето от вълнолома във Варна

Спешни или смешни мерки срещу футболното хулиганство

Тежък старт за „Реал“ след раздялата с Роналдо и Зидан

На 16 август 2018 да почерпят

Къде се корени харизмата на дъновизма Решения на видни политически фигури са повлияни от учението

Фалшиви новини пак бълва „Дневник“ Мамят за плажа в Аспарухово, лъжат за делото за Пирин

Богатите гинат по-скъпо в катастрофи В момента съдиите присъждат еднакви суми за обезщетение на всеки наследник

Най-малко 48 загинали при самоубийствен атентат в Кабул Ранените са близо 70

„Копенхаген“ дразни ЦСКА с думи

Шефката на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова: Не е време за оставка, необходима съм (обзор) Никой не бил застрахован от срив

Извънредно положение в Генуа след рухването на виадукта

Кога хазната връща ДДС по европроекти

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък

Калоян Паргов: Цената на ремонта на „Граф Игнатиев“ е в пъти по-висока от тази на магистралите

Спират изтичането на мозъци с 61 млн. лева Държавата връща млади учени от чужбина с по-големи стипендии

Съд заседава заради изхвърлен изпълнителен лист срещу МВР за над 5000 лв.

Районният съд във Велико Търново се наложи да заседава, за да разреши да бъде издаден дубликат на изпълнителен лист за над 5000 лв. обезщетение в полза на експожарникар.

Претенцията му е срещу МВР. Необичайното дело е трябвало да се разгледа заради гаф на технически сътрудник на адвокат от старата столица, който изхвърлил на вторични суровини изпълнителният лист в полза на М.Т.

Бившият огнеборец завел дело преди месеци срещу Главна дирекция „ПБЗН“ към МВР за неизплатено обезщетение след пенсиониране и чакал близо година да му се платят парите , защото осъдил ведомството. М.Т. обаче наскоро установил, че във финансовата служба на вътрешното министерство изпълнителният му лист така и не бил получен и заради това оттам не му издължили присъдената сума.

Търновецът потърсил за отговор адвоката си Т.Т. ,който пък открил гафа на помощника си и завел ново дело пред ВТРС с искане за дубликат на важния документ. По време на процеса съдът установил отново, че претенциите на бившия МВР-служител са уважени с влязъл в сила съдебен акт още през януари 2016г. и веднага след това изпълнителният му лист е трябвало да бъде предоставен по съответния ред на финансовия отдел на министерството.

Разпитаният като свидетел технически сътрудник С.И. разказал,че през август всяка година приключилите дела на адвоката се архивирали и фактически документите по тях се предавали на вторични суровини .Разрешаването за издаване на дубликат в полза на бившия пожарникар от първата инстанция подлежи на обжалване пред Окръжния съд. Едва след влизане в сила на решението, той може да заведе изпълнително дело срещу МВР и да си търси присъденото обезщетение.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.