Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 23.09.2019

На 23 септември 2019 да почерпят

Отиде си проф. Юлиан Вучков

Патрулка катастрофира с цивилен автомобил докато преследва беглец

Милен Михов, ВМРО: Мая Манолова граждански кандидат за кмет е като сняг през юни

Евклаз – за бяла и черна магия По-скъп от диаманта

Хиляди швейцарци протестираха срещу изграждането на 5G мрежа в страната

Моторист загина на Е-79 край Дупница

Арабските партии в Израел подкрепят Бени Ганц за премиер

Министър Петкова: 9 млрд. лв. ще са приходите на България от „Балкански поток“ през следващите 20 г.

Петьо Блъсков: Народът решава дали София да я управлява човек като Манолова – ту от БСП, ту не е от БСП Не знам какво е направила като омбудсман, освен, че беше на всички протести, изтъкна главният редактор на в. "Труд" в интервю за Канал 3

Приятел на убития Андрей Монов: Полфрийман не се е променил, никога не каза, че съжалява

Емил Костадинов, БСП: Въпросът вече e: или Нинова, или партията

Проф. Михаил Константинов: Българските избори не могат да бъдат хакнати

Полицаи изведоха барикадиралия се мъж в „Овча купел“

Съд заседава заради изхвърлен изпълнителен лист срещу МВР за над 5000 лв.

Снимка: Архив

Районният съд във Велико Търново се наложи да заседава, за да разреши да бъде издаден дубликат на изпълнителен лист за над 5000 лв. обезщетение в полза на експожарникар.

Претенцията му е срещу МВР. Необичайното дело е трябвало да се разгледа заради гаф на технически сътрудник на адвокат от старата столица, който изхвърлил на вторични суровини изпълнителният лист в полза на М.Т.

Бившият огнеборец завел дело преди месеци срещу Главна дирекция „ПБЗН“ към МВР за неизплатено обезщетение след пенсиониране и чакал близо година да му се платят парите , защото осъдил ведомството. М.Т. обаче наскоро установил, че във финансовата служба на вътрешното министерство изпълнителният му лист така и не бил получен и заради това оттам не му издължили присъдената сума.

Търновецът потърсил за отговор адвоката си Т.Т. ,който пък открил гафа на помощника си и завел ново дело пред ВТРС с искане за дубликат на важния документ. По време на процеса съдът установил отново, че претенциите на бившия МВР-служител са уважени с влязъл в сила съдебен акт още през януари 2016г. и веднага след това изпълнителният му лист е трябвало да бъде предоставен по съответния ред на финансовия отдел на министерството.

Разпитаният като свидетел технически сътрудник С.И. разказал,че през август всяка година приключилите дела на адвоката се архивирали и фактически документите по тях се предавали на вторични суровини .Разрешаването за издаване на дубликат в полза на бившия пожарникар от първата инстанция подлежи на обжалване пред Окръжния съд. Едва след влизане в сила на решението, той може да заведе изпълнително дело срещу МВР и да си търси присъденото обезщетение.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.