Съд за мениджър, ощетил “Техномаркет” с 4 млн. лв.

Съдебната палата в София

Софийската градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу Николай Китов, син на бизнесмена със същото име, който преди години ръководеше акционерното дружество “Техномаркет България” АД. Предстои делото да бъде насрочено в Софийския градски съд (СГС).

Китов-син ще отговаря за безстопанственост, от която за фирмата са настъпили щети от 4 229 576 лв. Той е обвинен, че в периода от март до юни 2015 г. като длъжностно лице “старши продуктов мениджър” умишлено не е положил достатъчно грижи за стопанисването и запазването на повереното му имущество и за възложената му работа.

Като шеф Китов-син до средата на миналата година не е прекратил доставките на стоки от “Техномаркет България” към фирма “МЛЛ Трейд” ЕООД въпреки достигане на договорения между двете дружества кредитен лимит. Обвиняемият не е предприел и действия по събиране на вземания на “Техномаркет България” АД към “МЛЛ Трейд” ЕООД или тяхното обезпечаване. Според прокуратурата щетите са в особено големи размери и престъплението представлява особено тежък случай.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право