Съд за футболист, уговарял резултати от мачове

Пловдивската районна прокуратура внесе обвинителен акт

Бившият играч на „Локо“ (Пд) бил посредник на емисар от „Ботев“ (Враца)

Районната прокуратура в Пловдив внесе обвинителен акт срещу 25-годишен мъж за уговаряне на резултата от футболна среща. Бившият играч Иван С. ще отговаря като съучастник на неустановен до момента подбудител, действал в полза на “Ботев” (Враца). Предстои Пловдивският районен съд да определи дата за делото.

До 2015 година Иван С. бил активен футболен състезател и се познавал с почти всички играчи, треньори и деятели от различните формации на пловдивския “Локомотив”. Според обвинителния акт по това време му се обадил непознат мъж и му предложил да се срещнат в Пловдив, за да си говорят за футбол. Иван се съгласил. Видял се с непознат мъж, който му разяснил, че иска от него да участва в манипулиране на мачове, в които играе, както и да привлече и други свои съотборници. След като го изслушал, Иван категорично му отказал и си тръгнал.

В началото на октомври 2016 г. Иван пак получил обаждане от непознатия и нова покана да се срещнат и говорят за футбол. За втори път се съгласил. Този път емисарят дошъл с придружител. Двамата настояли Иван да им намери няколко футболисти от юношеския отбор на “Локо” Пловдив до 19-годишна възраст. На 5 октомври предстоял мач на тима с “Ботев” (Враца). Непознатите поискали от Иван да предложи по 1000 евро на всеки от юношите, който се съгласи да участва в уговорения резултат. Обещали “добри пари” и на посредника. Иван се срещнал с трима футболисти от отбора на “смърфовете”, някои от които били и непълнолетни. Момчетата се оказали неподкупни, съобщили на треньора си и бил подаден сигнал в полицията. С честна игра мачът на “Локо” и “Ботев” завършил наравно - 1:1.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право