Чужденци разбиха сладкарница в София и откраднаха десерти Нарушителите сами признават вината си

Русенци на протест за чист въздух

Русия е готова да помогне за решаване на конфликта в Африн

Ученик помогна за залавянето на крадец, опитал да разбие къща

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 20 февруари 2018

Почетоха Левски в Сливен и областта

Виктор Орбан към Бойко Борисов за Западните Балкани: Заби брадва в голямо дърво (обзор)

Санират, ако намерят още пари Довършват само сградите, където ремонтите са започнали

“Елпром Троян“ с технологичен скок в бъдещето

Поклонението пред паметта на Васил Левски в София през обектива на “Труд”

Чадърите в Бургас само от бяло до охра

Чуждите инвестиции в имоти паднаха с 83% Пред декември намалява върнатото финансиране на компаниите майки

Отпадат строителни такси ОП внесоха промени в Закона за устройство на териториите

Румен Радев: Днес сме република. Но чиста ли? Свята ли?

Боянският клуб иска президентска република 22-ма професори създали клуба

Съд, никакви извинения, категорична е Елена Йончева

Елена Йончева няма да се откаже от завеждането на съдебен иск за клевета срещу Бойко Борисов, дори той да й се извини – това заяви журналистката и кандидат за депутат от БСП пред „Труд”.
Причината е изказването на бившия премиер в петък в Бургас. Той обяви, че при идването на власт за пръв път на ГЕРБ през 2009 г. е трябвало да бъдат преведени спешно „милиони на БНТ”, защото трябвало да се плати за „интервютата” на Йончева.

Пред вестника тя бе категорична, че няма да прости на лидера на ГЕРБ, както направи през 2013 година с транспортния министър Ивайло Московски. Тогава той обяви, че Йончева е летяла до Сомалия с правителствения самолет от Авиоотряд 28, за да заснеме филма си за местните пирати, отвличащи кораби за откуп. Впоследствие Ивайло Московски обяви, че е бил подведен, и се извини публично.

„Съжалявам, че тогава приех неговото извинение. Трябваше да го съдя. Той изглеждаше много искрен, когато се извини – първо лично и след това публично. Каза, че са го заблудили и аз затова не го съдих. Съжалявам, че тогава постъпих така, защото щях да пресека всякакви спекулации оттук нататък. А Борисов е бил два пъти министър-председател, той е държавник. Не може един държавник да хвърля такива обвинения, без никакви доказателства, две седмици преди изборите. Не може човек от неговата позиция да си позволи да постъпва по такъв начин, това не е случайно”, каза Елена Йончева пред „Труд”.

Потърсихме за коментар и бившия директор на БНТ Уляна Пръмова, която бе начело на обществената медия в периода, визиран от Борисов.

Тя бе категорична, че телевизията не е давала пари на Елена Йончева (виж блицинтервюто).

В същото време в скандала се намеси и екс финансовият министър Симеон Дянков. Пред сайта Informo.bg той обяви:
„По спомени бюджетът трябваше да плати значителна сума за репортажи в чужбина, тъй като такива пари не са били бюджетирани в националната телевизия. Не помня защо не е било платено от предишното правителство, когато всъщност са станали пътуванията.”

 

Елена Йончева:
Искам истината да излезе наяве

– Г-жо Йончева, Уляна Пръмова обяви, че не са ви давани пари за пътувания, докато тя е била начело на БНТ.
– БНТ не е давала за мен нито пари, нито време от рекламния си бюджет. Не знам какво (фактури) визира Дянков, но каквото и да визира, телевизията не ми е плащала нищо от около 15 години. Имахме договор срещу спонсорски заставки, а аз си намирах рекламодатели и спонсори. Това е принципът, на който работят външните продукции. Тоест аз не съм имала парични взаимоотношения с телевизията, те не са ми плащали нито хонорари, нито командировъчни. Вече направих проверка и нямаме парични отношения с телевизията в последните 15 години. Знаете, че преди това работех там. Тоест пари БНТ не ми е давала на мен.

– Възможно ли е Борисов просто да се е объркал?
– Обърка се преди няколко години Ивайло Московски. Не може 2 седмици преди изборите да хвърляш такова обвинение и да кажеш, че си се объркал. Това не е мъжка позиция, не е позиция на държавник.

– Какви са плановете ви относно съдебния иск?
– Вече съм говорила с адвокати. Ще го съдя.

– Какво обезщетение ще искате?
– Не съм мислила за това. Искам истината да излезе наяве.

– Коментарът ви за думите на Дянков?
– За Симеон Дянков нямам представа… за мен това (твърденията му – б.а.) е абсурд, онемях, като ги чух.

 

Уляна Пръмова, бивш директор на БНТ: Спонсори плащаха пътуванията

уляна пръмова

– Г-жо Пръмова, вие бяхте начело на БНТ в периода, за който говори Борисов.
– Надявам се, че в БНТ ще си направят тази проверка, защото архивите и документите са при тях. При мен има само спомени. Договорът, който Елена Йончева е имала по мое време с телевизията, е бил срещу спонсорски заставки, т.е. телевизията не е давала пари. Спонсорите са плащали нейните пътувания, а заставките им са придружавали нейните филми. Аз нямам спомен да съм подписвала командировки на Елена Йончева.

– Защо Симеон Дянков твърди, че дефицитът на БНТ се дължи и на тези плащания?
– Дефицитът на БНТ по онова време беше формиран от намалената две поредни години държавна субсидия. Когато аз напуснах телевизията, единствените неплатени задължения на телевизията бяха към БТК. Тези пари впоследствие правителството преведе на БНТ и тя се разплати с БТК. Това е станало през есента на 2010 г.

– Тогава за какви фактури говори Дянков?
– Аз също не разбирам. Нямам спомени да съм подписвала командировки на Йончева, и то за милиони.

– Каква е сумата на договора на Елена Йончева с телевизията?
– Нямам спомен. Помня само, че телевизията не трябваше да дава пари, а да излъчи тези филми с тези спонсорски заставки. Но за каква сума ставаше дума, даже и за колко филма, нямам спомен. Питайте в БНТ, те би трябвало да пазят договорите в архивите и да ги извадят.

– Какъв е вашият коментар по казуса като професионалист и публична фигура?
– Бих казала, че човек трябва да бъде добре информиран, когато говори. Не е добре обществената телевизия да бъде използвана в предизборна кампания.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (34)

 1. Йончева да не се прави на много обидена защото не и подхожда. Тази комерсиална дама идва в Ирак и ги забърка едни големи,че после едвам укротихме хоратА в лагера .

  1. Бихте ли ни информирали какви ги е забъркала? Предварително благодаря !

 2. Какви са резултатите от изборите?По темата се сещам,че и Борисов съди Сидеров и накрая разноските му бяха по-големи от присъденото обезщетение,явно са удовлетворили малка част от претенцията му,а тук какво значение има кой е плащал за работа.Все едно да съдя някого че е казал,че обичам бяло вино,а аз пия червено.Наздраве на победителя от задължителните избори,който и да е той.

  1. Браво на Елена Йончева!! Крайно време е на този бaнkянckи гьонсурат и нагъл лъжец да му се натрие муцуната!!! Не може, няма право един бивш премиер, един лидер на партия, един имащ се за непогрешим и всезнаещ политик, да лъже най-безобразно и да говори простотии!! Макар, че той си е доказан пpocтak!!! Давай, Йончева, “нaчykaй” му го на този “биcтpишkи тюфлek”!!!!!!

 3. Въпрос към “пожаpниkapя-cлънцe”: абе, “aгент Бyдa”, koга ще ни дойдеш на предизборен митинг в Симитли?? Подготвили сме всичко – и ибрик, и вазелин!!!

 4. Две червени пачаври в едно интервю?! Труд се престарава. Крадоха, та ум да ти зайде! Журналистики ли? Червени телевизионни принцески, едната се пропи, а другата не може на едно работно място да се задържи повече от месец. Ако истината излезе наяве, може да стане много, много интересно! Дано да е преди изборите!

 5. Давай Йончева, начукай му го на Гошо мастиката, че така му се иска!

 6. Елена Йончева е ИМЕ, журналист от най-висока класа. Пожарникарят от Банкя отдавна надскочи нивото си на компетентност (маркучи, кранове, водоноски), говори врели-некипели като в селска кръчма и е редно да бъде яко одрусан при един съдебен процес. За Дянков по-добре да не говорим, не си заслужава писането.

 7. А откъде са средствата за пътуване.От спонсори.Кой спонсори. А Да от БСП или ДПС.

 8. Чакаме с безтърпение информация за заведеното дело. Завела ли е делото или е само пушилка. Кога е първото заседание? Тия работи да не се протакат. А иначе Ленчето е измислено име.

 9. Всички с удоволствие ще присъстваме на процеса. Допускам, че и зала Армеец ще се напълни, за да гледа резила на Еленка. Спомням си още този надпис върху якето на…
  “Ако виждате този надпис, значи Елена е паднала от мотора”-

 10. Я,да видим и кои фирми,чак пък толкова са спонсорирали воаяжите на Менчето ?

 11. -С-е-д-и-м- и се -ч-у-д-и-м- от -к-ъ-д-е- -а-д-ж-е-б-а- са се -п-р-ъ-к-н-а-л-и- -т-о-л-к-о-в-а- -П-а-в-л-и-к- -М-о-р-о-з-о-в-ц-и- на -а-м-б-р-а-з-у-р-а-т-а- на -п-а-р-ц-а-л-а- -Б-о-р-и-с-о-в-????? -Л-о-ш-и-я-т- -м-а-т-р-и-я-л- -н-я-м-а- -с-в-ъ-р-ш-в-а-н-е- -в- -т-а-з- -к-л-е-т-а- -Б-ъ-л-г-а-р-и-я- -е-й-. –И-н-а-ч-е- -м-я-с-т-о-т-о- на -п-а-р-ц-а-л-а- -Б-о-р-и-с-о-в- е в -з-а-т-в-о-р-а-, -а-м-а- -не от д-н-е-с- или -в-ч-е-р-а- а от д-е-с-е-т-и-л-е-т-и-я- поне две, но няма в таз -д-ъ-р-ж-а-в-а -и-с-т-и-н-с-к-и- -о-т-г-о-в-о-р-н-и- л-ю-д-е-, освен лош -м-а-т-р-и-я-л- България е пълна още с -п-л-у-ж-е-ц-и-. Е те за това -п-р-е-с-т-ъ-п-н-и-ц-и-т-е- вместо да са на отчет при -б-а-й- -С-т-а-в-р-и- са се разпищолили. А на сите -П-а-в-л-и-к- -М-о-р-о-з-о-в-ц-и- на -п-а-р-ц-а-л-а- Борисов поздравявам -м-а-й-к-и-т-е-, -с-е-с-т-р-и-т-е- и -ж-е-н-к-и-т-е-

  1. Е не можах да намеря коя дума е цензурирана от плужеците в Труд, за да не нашаря целия постинг.

 12. Отдавна беше време някой да подведе под отговорност глупака борисов,
  неговите просташки лакърдии за това, че раздал “милиони” за пътища, строителство, а сега и за ТВ репортажи преминават всякакви граници.
  Да върнем простака на селския площад в банкя, където му е мястото !

 13. Ако истината излезе наяве, БСП ще напусне политиката завинаги. Съветската медийна разведка Йончева ще носи букетите! Защо забравяме, че тази жена има дете и то още няма годинка! Коя жена, станала майка на 50 години, няма да си гледа момченцето? Коя? Ами шпионката, разузнавачката, агентката. Йончева е вманиачена на тема „Борисов” по много причини, но най-вече финансови, защото до 2009 г. Станишев и приближените му ползваха държавния бюджет като да им е лично съкровище! Йончева лъскаше имиджа на Станишев, че е мъж, но на ужасно висока цена, която платихме и плащаме всички ние!

  1. Каква компетентност!!!!Когато си глух,сляп и простак , като бонус,няма как да видиш истината,а плещиш тъпотии.Елена била такава,била онакава и каква ли не.Все брътвежи на неудоволетворени мъже и незадоволени жени.Когато направите всичко,което Елена е направила,може да я хулите,ама когато не можете да се опрете на малкият и пръст,по-добре е да се задавите със злобата и омразата си и да свършите .

 14. Аман от Елена Костова И Елена Йончева.Че някой е снасял е ясно особенно като половинките са министър председатели.Станишев така напълни и касата на Моника а Йончева много се ежи защото мисли че всичко е скрито покрито и истината не излиза на яве.Не чух Борисов да е казал че телевизията е плащала а държавата.Ще видим и кои са спонсорите и.Мисля че всеки що годе нормален журналист с тези връзки пари и протекции ще направи това което е аправила Ленчето. Аз не съм я чула след Станишев ещо значимо да е направила Явно чешмата спира та сега е тръгнала към парламента.

 15. Истински ме развесели тазсутрешното съобщение в медиите на Г.Харизанов, че френското разузнаване предало на сомалийските служби пари очевидно за Ел.Йончева, която била в тази държава. Откога българските служби се отчитат за такива транзактни операции на Института по дясна политика, по-конкретно на Харизанов!

 16. А бе, моме! Преди да се зъбиш пък провери да не би СерГейчо, на когото се возеше на мотора отзад , да не би той да е плащал .

 17. Борисов е цървул и лъжец! Такива са всички ГЕРБ-аджии! Обаче времето им безвъзвратно отмина!

 18. Нищо ново под политическото статукво на България. Но този случай наистина заслужава внимание. Защо? Защото от преключването му и истината за него, ще ни бъде подсказано колко достоверни са всички изхвърляния до момента, по всички подмятания какво е направил „вожда“, колко много е построил, какви допълнителни приходи към бюджета е успял да мобилизира и много подобни простотии и откровени лъжи, на които обикновенния човек не му остава нищо освен да ги приеме и да ръкопляска. Конкретния случай го свързвам и с този на г-жа Бокова. Какво не е готов в името на собствения си политически и комерсиален интерес и най вече да се хареса на някаква си г-жа Меркел, на някои политически мекерета на Европа и големия брат за да продаде собственната си майка/имам предвид България/. Цял свят ни се чудеше, най малко за нелогичното поведение на нашите управници по време на избора на председател на ООН, като само при нас политици и услужливи медии непрекъснато обясняваха колко мъдър ход е бил този на „вожда“.По конкретния случай истината трябва да се изясни, защото отново се посяга на един от малко качественните журналисти, които с риск на живота си отразяваше от място събития, където много малко мъже биха поели риска да ги посетят, още по малко такива, които само се тупат по „гърдите“ непрекъснато. Разликата между двете страни не само е видима, но и грандиозна. Едната никога не е афиширала някакви собствени заслуги, независимо, че има сериозни основания да го прави, другата обратно непрекъснато афишира без основание. Да не говорим за лъжите с които ни обсипват към момента.Пример: Бюджетния дефицит, като финансова категория е тудно да се коментира дори от финансисти, а нашия „вожд“, не само го коментира но и ни манипулира и за съжаление става смешен пред тези, които са наясно с нещата, които за съжаление са твърде малко. Има много други обстоятелства около тази недостойна и антинародна касто, които могат да се коментират, но считам за по важно, нашия изстрадал народец да започне да се пробужда и да каже “баста“!!!

 19. Дойде и моят ред – няма да съм интересен и оригинален – ще повторя най-баналните истини за Боко-т.и.к.вата – високопроизводителен лъжец , мошеник , крадец – това е безспорната истина .

 20. И КАТО ГО ОСЪДИШ ТОЗИ БАНКЕНСКИ НАГЛЕЦ, УВАЖАЕМА ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА, ЩЕ ВЗЕМЕШ ЗА КОМПАНИЯ ЛЕЛЯТА НА ЕЛКА И С ОСЪДИТЕЛНАТА ПРИСЪДА ЩЕ ДОЙДЕШ ТУКА В АМЕРИКА, ЗА ДА РАЗКАЖЕТЕ В ПРЕЗИДЕНСТВОТО КАКЪВ НЕПОЧТЕН ЧОВЕК НА ДВА ПЪТИ БЪЛГАРИЯ Е ИМАЛА ЗА НЕЩАСТИЕ ЗА МИНИСТЪР – ПРЕДСЕДАТЕЛ, ЗНАЕШ ПЕРФЕКТНО АНГЛИЙСКИ, НЯМАШ ПРОБЛЕМ.

 21. Комунистите лъжат като дърти цигани от 1944 до днес но за тях това им е генетично предопределено, после са подковавани в АОНСУ или у “СавеЦки” школи та те го смятат за нормално , а Бойко като пак техен бивш възпитаник на БКП , сменял дълго и памперсите на техния Правешки вожд бай Тошо и запленен от “мъдростите” няма как да не послъгва и да не плещи глупости като негов старателен ученик . И едните и другите са за бунището на историята с отрицателно клеймо!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.