Съд отказа да възстанови забраната на Тръмп за достъпа на преселници в САЩ

Федерален апелативен съд в Сан Франциско е отхвърлил искането на правосъдното министерство в САЩ да се въведе отново забраната за достъп на страната на жители на седем предимно мюсюлмански държави.

Администрацията на президента Доналд Тръмп е направила искането като възражение срещу ветото върху временното замразяване на пътуванията.

Съдът поиска щатът Вашингтон и правителството на президента Доналд Тръмп да представят допълнителни аргументи до понеделник следобед.

Преди ден Федералният съд в Сиатъл спря временно прилагането на забраната, като решението важи за цялата територия на САЩ. То е въз основа на иск, внесен от прокуратурата на щата Вашингтон във Федералния съд в Сиатъл, към който се присъединиха и властите в щата Минесота.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Интересно, президент Тръмп забрани преселниците араби с цел покрай хилядите нормални дошли да теглят социални помощи араби да не се промъкнат десетки ислямисти. Върховният съд обаче иска да има радикални ислямисти ?! Или е решил да бъде отявлена опозиция на всеки президентски указ? Нещо като решението на ВАС България да се охарчи, без от това да има нужда, с 50 млн.лв за парламентарните избори…

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.