Словенската полиция е намерила трима нелегални мигранти, скрити в български камион

Джина Хаспъл положи клетва като директор на ЦРУ

Възрастни съпрузи починаха в един и същи ден след 61-годишен брак

3,7 млрд. лева държат инвестиционните фондове Местните управляват 1,34 млрд. лева

Верижна катастрофа между три коли на пътя Русе – Разград, ранена е една жена

Огнян Златев: Лидерската среща на върха ЕС – Западни Балкани в София беше много успешна

ГЕРБ взе кметство от ДПС в Шуменско

Президентът Румен Радев към премиера Дмитрий Медведев: Русия е стратегическият ни партньор в енергетиката 3,6 млрд. евро е добро число, но не е достатъчен и не отговаря на възможностите ни

Софрониев препис на “История Славянобългарска” показваме в Брюксел по случай 24 май

Вижте първите официални портрети на принц Хари и Меган като семейство (СНИМКИ)

Кремъл отхвърли твърденията на Великобритания, че Путин и съдружниците му перат пари в Лондон

Командос закла полицай заради хубавица Фаталната дама - дознателка от РПУ-Карлово, е задържана за разпити

Министър Ангелкова проведе работна среща с посланика на Република Турция у нас Н. Пр. Хасан Улусой

Министърът на културата Боил Банов връчи традиционните награди за 24 май (ПЪЛЕН СПИСЪК НА НАГРАДЕНИТЕ)

Близо 2000 гости посетиха Деня на отворените врати в Дома на Българското председателство

Създават българо-китайски културни и бизнес центрове в Пловдив и Шенджен

Областният управител Здравко Димитров посети  хай-тех панаир №1 в Поднебесната империя

Създаването на българо-китайски центрове за култура, образование, туризъм и бизнес в Пловдив и Шенджен и в Пловдив договориха областният управител Здравко Димитров и кмета на 20-милионния мегаполис в Поднебесната империя Сю Цин. Губернаторът на Пловдив и водената от него 14-членна делегация е на посещение в Шенджен по покана на г-н Сю и във връзка с провеждащия се в момента там хай-тех панаир, най-големият в Китай. На него имаше и български павилион, чийто акцент бе стратегическият проект “EU-China New Economy Cooperation Pilot Zone – Plovdiv”, съвместна разработка на “Сиенит Холдинг” и на компания “China Shenzhen Porter Holdings Co., Ltd.”. Това е европейската централа на “Портър Холдингс”, а предстоящото й изграждане ще даде възможност на производители от цял свят да изложат продуктите си и да установят офиси, търговски и логистични центрове в “Тракия икономическа зона”. Глобалният “умен град” е един от икономическите двигатели на инициативата за сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа “16+1”.

Правителството на Шенджен подкрепи идеята на Здравко Димитров и Българо-китайската асоциация за бизнес развитие (БКАБР) в двата побратимени града да се обособят постоянни средища, където да се организират различни културни, образователни, научни, туристически и бизнес прояви. В китайския “дом” в Пловдив и в българския в Шенджен ще има целогодишни изложения на традиционни за двете държави стоки, мостри, представяне на историята и културата на страните чрез автентични експонати, фотоалбуми, пътеводители, изложби, практикуване и изучаване на китайски/български език, ще се насърчава сътрудничеството между университети, училища и научни звена от двата града и обмена на туристи. Центровете ще са разположени в Стария Пловдив и в близост до кметството на Шенджен.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.