Земетресение край Кърджали

Ердоган потвърди готовността на Анкара за военна операция в Северна Сирия

Полицията в Хонконг използва сълзотворен газ срещу демонстранти

Министър Ангелкова: Културно-историческият туризъм е стимул за вътрешните пътувания и икономиката

Иранският външен министър: Не съм сигурен, че можем да избегнем война

Даниел Панов откри уникалния цветен часовник във Велико Търново Съоръжението е дарение от Ротари клуб

Трусовете в Албания напукаха стотици блокове и къщи (ВИДЕО)

Ансамбълът ни спечели сребро във финала с пет топки на световното в Баку

Ердоган: Съветът за сигурност на ООН не може да реши израелския въпрос

Боровинките имат антиракови качества Малките плодчета заслужено са причислени към суперхраните

Започна плановият годишен ремонт на шести блок на АЕЦ „Козлодуй“

Уникален слънчев часовник показва времето в Банско

Вицепрезидентът на 22 септември: Трябват ни същата увереност и воля на дедите ни отпреди 111 г.

Теменужка Петкова: Либерализацията на пазара няма да оскъпи електроенергията

Деца монтираха табели с еко-послания на дърветата в НП “Пирин“

Създават българо-китайски културни и бизнес центрове в Пловдив и Шенджен

Управителите на „Сиенит Холдинг“ инж. Пламен Панчев и на „Портър Холдингс“ Чен Зондзиан подписват споразумение, свързано с поредната фаза на българо-китайския проект в ТИЗ (Тракия икономическа зона)

Областният управител Здравко Димитров посети  хай-тех панаир №1 в Поднебесната империя

Създаването на българо-китайски центрове за култура, образование, туризъм и бизнес в Пловдив и Шенджен и в Пловдив договориха областният управител Здравко Димитров и кмета на 20-милионния мегаполис в Поднебесната империя Сю Цин. Губернаторът на Пловдив и водената от него 14-членна делегация е на посещение в Шенджен по покана на г-н Сю и във връзка с провеждащия се в момента там хай-тех панаир, най-големият в Китай. На него имаше и български павилион, чийто акцент бе стратегическият проект „EU-China New Economy Cooperation Pilot Zone – Plovdiv“, съвместна разработка на „Сиенит Холдинг“ и на компания „China Shenzhen Porter Holdings Co., Ltd.“. Това е европейската централа на „Портър Холдингс“, а предстоящото й изграждане ще даде възможност на производители от цял свят да изложат продуктите си и да установят офиси, търговски и логистични центрове в „Тракия икономическа зона“. Глобалният „умен град“ е един от икономическите двигатели на инициативата за сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа „16+1“.

Правителството на Шенджен подкрепи идеята на Здравко Димитров и Българо-китайската асоциация за бизнес развитие (БКАБР) в двата побратимени града да се обособят постоянни средища, където да се организират различни културни, образователни, научни, туристически и бизнес прояви. В китайския „дом“ в Пловдив и в българския в Шенджен ще има целогодишни изложения на традиционни за двете държави стоки, мостри, представяне на историята и културата на страните чрез автентични експонати, фотоалбуми, пътеводители, изложби, практикуване и изучаване на китайски/български език, ще се насърчава сътрудничеството между университети, училища и научни звена от двата града и обмена на туристи. Центровете ще са разположени в Стария Пловдив и в близост до кметството на Шенджен.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.