Съкратени от Нинова дариха пари за кампанията на Кирил Добрев

Кирил Добрев е фаворит на социалистите за нов председател на БСП и им благодари за подкрепата, но няма да приеме даренията на съкратените от “Позитано” 20, а ще ги върне на всеки един.

Кандидати се отказаха да участват

Бивши служители на централата на БСП, освободени при двете масови съкращения от Корнелия Нинова, са дарили средства за кампанията на Кирил Добрев. Според вътрешните правила е разрешено кандидатите за председател на партията да получават дарения. Средствата са символични и варират от 5 до 50 лв. Някои от дарителите публикуваха снимки на дарението си в социалните мрежи.

Добрев заяви, че със сигурност няма да ползва парите, а ще ги върне на всеки един.

“Истински съм трогнат, но това са хора, които останаха без работа в най-трудното време. Ще върна средствата”, категоричен е Добрев. “Каквато и социална политика да предлагаме, никой няма да ни повярва, като гледа какво е отношението към собствените ни служители”, каза още Кирил Добрев.

Вътрешните избори в БСП са насрочени за тази събота, но вероятно социалистите ще изберат нов лидер на конгреса си на 26 септември, тъй като кандидати се отказаха да участват в опорочената кампания.

Коментари

Задължително поле