Сълзи от щастие и среден пръст за „Юве“

Неапол не спа цяла нощ след успеха с 1:0 на „Наполи“ в Торино срещу „Ювентус“. Тимът на Маурицио Сари срази лидера в Серия А и мечтае за първа титла от 1990 година насам. Разликата между двата тима е една точка в полза на „Юве“, а до края остават 4 кръга. А след последния съдийски сигнал камерите уловиха няколко привърженици и играчи на гостите да плачат от щастие.

Единственото попадение реализира бранителят Калиду Кулибали секунди преди края на редовното време. След двубоя голмайсторът бе поздравен лично от Диего Марадона.

„Юве“ - „Наполи“ 0:1! Мама мия! -написа легендата на клуба в социалните мрежи, а после допълни - Имаме една мечта. Благодаря ти, Калиду Кулибали!"

От своя страна защитникът също призна за голямата цел, която вече е напълно реална: „Разликата е само една точка. Искаме да спечелим всички мачове до края на сезона. Винаги сме вярвали, че имаме сили да спечелим Скудетото и ще се борим докрай за титлата. През последните дни всички в града ни окуражаваха. Искаме да благодарим и на тези, които ни посрещнаха на летището след мача.“

А феновете, чакали цяла нощ своите герои да се завърнат в Неапол, бяха над 20 хиляди. Не така обаче бе в Торино, където „Наполи“ бе посрещнат на нож от привържениците на „бианконерите“. При пристигането на стадиона „небесносините“ бяха засипани с куп обиди от агитка на „черно-белите“. В напрегнатата обстановка Маурицио Сари, треньорът на гостите, не се стърпя и показа среден пръст на местните тифози. Според медиите на Апенините, това може да му коства наказание от един мач.

„Играта ни не бе перфектна – призна след успеха италианският тактик. - Трябваше по-рано да вдигнем темпото и да решим всичко в мача. Целта ни бе да дойдем тук, да вземем инициативата и да принудим „Ювентус“ да играе само на контраатака. Смятам, че почти не дадохме шансове на съперника. Те ни затрудниха при едно-две статични положения, тъй като имат по-здрави физически играчи, но като цяло контролирахме събитията на терена. Засега съм доволен и истински щастлив, но знам също, че нищо не се е променило. Все още шансовете ни да ги изместим от върха са малки. Да победиш тук винаги е трудно, но и много приятно, и носи страхотна радост на нашите фенове.“

Масимилиано Алегри, наставникът на „Ювентус“, определи поражението като един от най-слабите мачове на тима през сезона. За това говори и статистиката, според която тимът му не е отправил нито един точен удар.

„Това бе ужасен мач и за двата отбора – обясни Алегри. - Почти нямаше удари към двете врати. В подобни сблъсъци всичко може да се случи. Сега имаме ден за почивка, след което започваме да се готвим за мача с „Интер“, който може наистина да реши сезона. Все още сме на върха в класирането. Добре е, че имаме предимство и в головата разлика, след като в преките мачове показателите са равни.“

До края на кампанията „Юве“ ще гостува на „Интер“ и „Рома“ и приема „Болоня“ и „Верона“. От своя страна мисията на „Наполи“ на пръв поглед изглежда по-лесна – визити във Флоренция и на „Сампдория“ и домакинства на „Торино“ и „Кротоне“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят