Съперникът на Григор: Беше забавно да играя, сбъднах мечтата си

След двубоя Григор Димитров и Мохамед Сафуат се прегърнаха дружески и си размениха няколко думи: Казах му: „Хубаво е да играеш с някого, когото познаваш от юношеските си години“, разкрива българинът.

„Едва във втория сет разбрах какво се случва и от какво имам нужда – призна египтянинът Мохамед Сафуат, който излезе като „щастлив губещ“ срещу Григор Димитров на „Ролан Гарос“. - Никога преди не бях виждал вътрешността на Централния корт, камо ли да играя на него. За мен това бе сбъдната мечта - да изляза на такова място и пред такава публика.“

Григор се наложи с 6:1, 6:4, 7:6 срещу египтянина, който стана едва четвъртият тенисист от страната си, участва в мач от основна схема на турнир за Големия шлем.

Димитров трябваше да играе срещу Виктор Троицки, но сърбинът се отказа 30 минути преди срещата заради травма. Българинът случайно срещнал балканския си колега в коридора, който му пожелал успех и така разбрал за оттеглянето му. „Имах нужда от 5-10 минути да се отърся и да видя видя как играе Сафуат“, разкрива асът ни.

Мохамед бе седмият поред „щастлив губещ“, като всички преди него си заминават от Париж. В неделя сутринта той тренира на един от външните кортове, а в 10 ч отива да се запише, че е на разположение при отказ на друг тенисист. А не след дълго разбира, че след по-малко от час трябва да е на централния срещу №4 в света.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт