Съперникът: Сервисът на „Левски” беше без грешка

„Сервисът и посрещането на „Левски” бяха без грешка, а впоследствие логично имаха предимство и в атака“ - призна Дарко Пребирачевич, треньор на черногорския „Йединство”.

Само за 73 минути волейболистите ни разгромиха съперника с 3:0 (18, 14, 18) на старта на евротурнира за купата на ЦЕВ, игран в Горна Малина.

Домакините изиграха доста бързи топки, които не успяхме да спрем - продължи Пребирачевич. - Блокадата ни също не беше на ниво. Очевидно е, че „Левски” надминаха очакванията ни. Реваншът ще е на наша територия, но се чувстваме несигурни. Въпреки това се надявам да се поправим.”

Битката е на 22 декември в Бело поле. Черногорци се надяват да спечелят с 3:0 или 3:1, за да се преборят за „златен гейм”.

Въпреки че са фаворити, волейболистите на „сините” не подценяват реванша. „По-добрият отбор сме, спазвахме тактическа дисциплина от началото до края на мача - заяви разпределителят Николай Манчев. - „Йединство” са наясно, че са аутсайдери, но въпреки това няма да ни е лесно. Ще ни трябват само два гейма и силно се надявам да се поздравим с успех.”

Същевременно либерото Теодор Салпаров и руският му тим „Зенит” (Казан) започнаха с разгромна победа защитата на титлата си в Шампионската лига след 3:0 (14, 11, 17) при гостуването на турския „Аркас” (Измир) в препълнената зала „Ататюрк”. Българинът изигра силен мач с 53% перфектно посрещане.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт