Съпругата на убития в Крит лекар е съставила плана за убийството

Българката, съпруга на гръцкия кардиолог, е съставила плана за убийството. Информирала е любовника си за маршрута на доктора и българинът е направил засада, информира Newsbg.eu.

Историята се разплете късно снощи след дълъг разпит на двамата заподозрени българи, които признаха за престъплението, разкривайки, че тяхната любов е мотивът, тласнал българския любовник да убие съпруга на любовницата си. Българският убиец, полицай по професия, е разведен с едно дете. Както стана ясно от показанията, той е пътувал до остров Крит специално, за да убие съпруга на любовницата си, с която поддържали от доста години връзка. Целта им била да сложат ръка върху наследствотo на доктора.

Според официалната вече информация отпечатъци по карабината, с която е убит лекаря, не са намерени, тъй като българинът се е погрижил да сложи ръкавици. От страх да не бъде разпознат, след убийството е тичал до колата, като изхвърлял дрехите си една по една. 73-годишен жител на селото обаче го видял, че прави засада и се прави на ловджия, и сигнализирал полицията, откъдето тръгва и разплитането на жестокото убийство.

Според официалното съобщение на гръцката полиция, издадено късно снощи, българската съпруга също е арестувана, тъй като се оказа, че е участвала в убийството на 62-годишния си съпруг. Тя е обвинена в пряко съучастничество. Нейният 37-годишен приятел от България е разкрил ролята си, като е направил самопризнания, че е застрелял кардиологa в колата му по провинциалния път Сития – Йерапетра.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа