Съпругата на Харви Уайнстийн: Бях толкова унизена и съкрушена, не мислех за уместно да се показвам

Съпругата на холивудския продуцент Харви Уайнстийн - дизайнерката Джорджина Чапман, която го напусна още след първите обвинения в сексуален тормоз, разказа, че се е поболяла заради него.

"Свалих 4,5 кг за пет дни. Не можех да приемам храна", сподели тя пред списание Vogue. Чапман заяви, че не е подозирала за поведението на съпруга си.

Първите обвинения срещу Уайнстийн в сексуални посегателства срещу актриси бяха публикувани през октомври от в. "Ню Йорк таймс" и сп. "Ню Йоркър" през октомври.

Веднага след това съпругата му обяви, че се развежда с него, като по този начин сложи край на 10-годишния им брак. Джорджина Чапман е дизайнерка на нашумялата модна къща "Маркеса". С Уайнстийн имат две деца.

"Виеше ми се свят. Беше много трудно, защото първата статия засягаше период много преди да се срещнем, така че не можех да взема информирано решение", каза Чапман пред Vogue. "После историите набъбнаха и разбрах, че това не е бил изолиран случай", споделя още тя.

Над 70 жени обвиниха Уайнстийн в сексуални посегателства, включително и изнасилване. Холивудския продуцент отрича обвиненията.

Джорджина Чапман обясни дългото си мълчание с думите: "Бях толкова унизена и съкрушена, че не мислех за уместно да се показвам".

"Имаше мигове, в които изпитвах гняв, объркване и отказвах да повярвам", каза тя. Имаше моменти, в които просто плачех за децата си. Какъв ще е животът им? Какво ще им кажат хората?", споделя британската дизайнерка.

Модната марка на Чапман беше една от най-силно представените на червения килим на церемониите за наградите Оскар, но след избухването на скандала изчезна. Чапман заяви, че дизайнерите на "Маркеса" сами са решили да не предлагат тоалети за миналото издание на Оскарите. "Не смятахме, че е уместно, като се има предвид ситуацията.“

Тази седмица обаче "Маркеса" показа, че се завръща. Актрисата Скарлет Йохансон носеше рокля на модната къща на ежегодния бал в музея на изкуството "Метрополитън" в Ню Йорк в понеделник.

Коментари

Задължително поле