Съпрузи продавали дизайнерска дрога на малолетни

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Николай Ч. Той е обвинен за това, че на 21.09.2016 г. в гр. Сливен, в съучастие със съпругата си Минка Ч., разпространява, високорисково наркотично вещество – 10,236 грама метамфетамин, съобщават от Прокуратурата.

За същото престъпление съдът е определил мярка за неотклонение „домашен арест“ спрямо Минка Ч.

Наказанието, което е предвидено за това престъпление, е „лишаване от свобода“ от 2 до 8 години и „глоба“ в размер на от 5 000 лв. до 20 000 лв.

Двамата обвиняеми са арестувани при извършено претърсване и изземване на адрес в гр. Сливен, за който са получени данни, че живеещите там държат и разпространяват на малолетни лица (10-годишни) дизайнерска дрога. На мястото е открита част от горепосоченото количество наркотично вещество (разделено на топчета, които били увити в алуминиево фолио) и сумата от 156 лв. При личния обиск на Минка Ч., в сутиенът й, е открита останалата част от горепосоченото наркотично вещество и сумата от 910 лв.

И на двамата са повдигнати обвинения. От Прокуратурата са категорични, че обстоятелството, че обвиняемите разпространяват  наркотични вещества на малолетни лица, ги характеризира като хора с висока степен на обществена опасност.

Съдът прие мотивите на Прокуратурата.

Определенията на Окръжен съд-Сливен  могат да бъдат обжалвани пред Апелативен съд-Бургас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право