Съседка спаси пенсионери от „ало” измамници

Жена от Монтана спаси парите на семейство пенсионери, нейни съседи, станали поредните мишени на банда телефонни измамници, съобщиха от Областната дирекция на МВР. В събота привечер две неизвестни лица се обадили по телефона на 80-годишния Ангел Т. в Монтана и му предложили да му продадат климатици на изгодни цени. Дядото, който живее със също възрастната си и болна като него съпруга, събрали всички пари в дома си, за да ги предадат на мнимите търговци.

При пристигането на куриерите да вземат сумата обаче, съседка на белокосото семейство заподозряла, че старците са излъгани от апаши и ги посъветвала да не дават парите, а да се обадят в Районното управление на полицията. Разбрали, че са разкрити, „мулетата” бързо изчезнали, а пристигналите пазители на реда, снели обяснения за случилото се от пенсионерите.

По случая в РУ Монтана е образувано досъдебно производство. В същата събота – 23 септември, две пенсионерки от Монтана хвърлиха от балконите си на „ало” апаши близо 15 000 лева, златни бижута и банкови карти. От началото на годината досега в област Монтана жертва на телефонни измамници са станали 43 души, които са се простили с над 210 000 лева и златни накити.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право