Съспенс и страх на скорост със „Suspiria“

Кадър от филма

Римейкът на класиката плава към Венеция

Лука Гуаданино си е поставил високи цели

Римейкът на хорър класиката на майстора на страха Дарио Ардженто “Suspiria” ще има своята световна премиера на фестивала във Венеция, който започва в края на август и продължава до средата на септември. По този повод от Amazon Studios включиха на скорост и засилиха маркетинговата кампания с нови тийзъри и рекламни изображения. Това несъмнено е един от най-очакваните филми на годината. Режисьорът Лука Гуаданино си е поставил високи цели.

Ето го и сюжета: “През 1977 г. младата американка Сузи Баниън заминава за престижното танцово училище Markos Tanz Company  в Берлин. Тя пристига точно когато една от членовете на трупата – Патриша, е изчезнала при мистериозни обстоятелства. Докато Сузи постига невероятен прогрес под ръководството на революционния артистичен директор на трупата мадам Бланк, тя се сприятелява с друга танцьорка, Сара, която споделя подозренията си, че възпитателките и самата трупа крият мрачна и ужасна тайна.”

“Suspiria” е режисиран от Лука Гуаданино (”I Am Love”, “Голямото плискане”, “Призови ме с твоето име”), а сценарият е дело на Дейвид Кажганич (”Ужас”). В главните роли са Дакота Джонсън, Тилда Суинтън, Клои Грейс Морец, Миа Гот, Джесика Харпър, Анджела Уинклър и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино