Съставиха акт на районен кмет в Пловдив за предизборна агитация

Председателят на 16-а РИК Пловдив-град Тодор Тодоров състави акт на кмета на район "Северен" в града под тепетата Ральо Ралев за предизборна агитация в общинско учреждение. Става дума за пенсионерски клуб, в който проверката на членове на 16-а РИК е констатирала наличие на предизборни материали с призиви в полза на ГЕРБ - двустранна листовка, календар, брошура и вестник.

От обясненията на техническия сътрудник е установено, че същите материали са били предоставени от районния кмет на "Северен", но други членове на пенсионерския клуб твърдят, че Ральо Ралев не е раздавал такива предизборни материали. От централата на БСП са подали сигнал, че при празнуването на Осми март в пенсионерски клуб в квартал "Кършиака" райкметът на "Северен" Ралев е направил директен призив да се гласува с конкретен номер в бюлетината. "От ръководството на клуба твърдят, че предизборна агитация не е извършвана, но членове твърдят, че действително е имало такава е имало", коментира председателят на 16 РИК Тодор Тодоров.

Размерът на глобата, която ще се наложи на Ральо Ралев, ще се определи от областния управител на Пловдив Здравко Димитров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика