Напрежение в Нови хан заради пясъчна кариера

Обявиха за издирване испанец заради кражби в с. Бутан

Задържаха двама за телефонна измама, представяли се за зам.-министри

Трус от 6,3 по Рихтер разлюля Северозападно Мексико

Предлагат името на Си Цзинпин да бъде вписано в конституцията

Задържаха собственика на автобуса убиец от „Бакаджика”

„Спартан” аварира на Граф Игнатиево

„Газпром” получи разрешение за втората тръба на „Турски поток”

В Истанбул забраниха пиеса за диктатор, изпълнявана от критик на Ердоган

Представяме се уникално на “Зелената седмица” в Берлин

Референдум срещу скъпотията в Швейцария

Българката Ружа мами с мрежа за криптовалута Спецпрокуратурата, ГДБОП и ДАНС включени в разследване на международна група за пране на пари

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в събота, 20 януари 2018

100 младежи започват работа в Ружинци по програма за заетост

Десислава Атанасова: Докладът на ДАНС ще бъде разсекретен скоро

Съставят планове за снегопочистването на селищата в община Велико Търново

Населените места в община Велико Търново ще бъдат подготвени за настъпването на зимните условия. Вече се работи по плановете за снегопочистването на пътищата и улиците, а текущите дейности бяха обсъдени по време на разширена работна среща, ръководена от заместник-кмета на общината проф. Георги Камарашев.

В разговорите участие взеха експерти от общинската администрация, кметовете на кметствата и кметските наместничества, представители на Областната дирекция на МВР и Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението.

По искане на местните управници Община Велико Търново ще изпрати становище до електроразпределителното дружество, опериращо в областта за почистване на храстовидната растителност и клоните около съоръженията за пренос на ток. Съвместно с компанията „Пътни строежи ВТ” АД ще бъде променен графикът за обработване на пътя от село Шемшево към село Пушево при снеговалеж, като дейността на машините ще бъде съобразена с разписанието на сутрешния автобус. Фирмата отговаря за зимната поддръжка както на републиканската, така и на общинската пътна мрежа. Поискано бе при почистването на главните пътища служителите да обработват и отклоненията към населените места.

След подаден сигнал още през следващата седмица общинското предприятие „Зелени системи” ще изпрати екип, който ще работи по просветляването на пътя към с. Ветринци. Малогабаритната техника, с която предприятието разполага, ще се използва за разчистване на тесните шосета към махалите край Килифарево.

Осигурени са нужните средства и машини за зимна поддръжка на улиците в населените места. Кметовете и кметските наместници сами ще изберат места, където да бъдат депонирани необходимите инертни материали. Единствено в селата Леденик и Къпиново все още нямат решение за вътрешното почистване, като се водят разговори с представители на различни фирми.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.