Валя Брадшоу – от модните корици в София до Мериленд Вярвам в магията на усмивката и в това, че хората може да стават по-добри, казва моделът, фотограф и дизайнер

Тежък старт за Йоканович и „Фулъм“ във Висшата лига

Доналд Тръмп е уволнил свързаните с разследването на руската намеса в САЩ

Спасители извадиха тялото на 42-а жертва под рухналия мост в италианския град Генуа

120 000 евро отнесе грък за изхвърлени кученца в контейнер за боклук

120 дами и рицари тамплиери срещат 10-та си годишнина в Шумен Велик Приорат България приема 5-ма македонци

Ердоган е преизбран за председател на „Партията на справедливостта и развитието“

Балван чества 135 години от построяването на своята църква Храмът в селото носи името на Св. Иван Рилски

Откриха снаряд без видима маркировка в двора на училище в Пловдив

Пиар на правителството блъсна репортер и се извини

Гана обяви едноседмичен траур за Кофи Анан, световни лидери почетоха паметта му

Отново на Крит! Българче обвини гръцкия си баща в блудство

Румен Петков за разбитата нелегална фабрика за цигари в Карнобат: Не се прави така

Двама мъже намушкаха с нож възрастен търновец в центъра на Старата столица

Откриха паметник на подводничаря във Варна

Съставят планове за снегопочистването на селищата в община Велико Търново

Населените места в община Велико Търново ще бъдат подготвени за настъпването на зимните условия. Вече се работи по плановете за снегопочистването на пътищата и улиците, а текущите дейности бяха обсъдени по време на разширена работна среща, ръководена от заместник-кмета на общината проф. Георги Камарашев.

В разговорите участие взеха експерти от общинската администрация, кметовете на кметствата и кметските наместничества, представители на Областната дирекция на МВР и Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението.

По искане на местните управници Община Велико Търново ще изпрати становище до електроразпределителното дружество, опериращо в областта за почистване на храстовидната растителност и клоните около съоръженията за пренос на ток. Съвместно с компанията „Пътни строежи ВТ” АД ще бъде променен графикът за обработване на пътя от село Шемшево към село Пушево при снеговалеж, като дейността на машините ще бъде съобразена с разписанието на сутрешния автобус. Фирмата отговаря за зимната поддръжка както на републиканската, така и на общинската пътна мрежа. Поискано бе при почистването на главните пътища служителите да обработват и отклоненията към населените места.

След подаден сигнал още през следващата седмица общинското предприятие „Зелени системи” ще изпрати екип, който ще работи по просветляването на пътя към с. Ветринци. Малогабаритната техника, с която предприятието разполага, ще се използва за разчистване на тесните шосета към махалите край Килифарево.

Осигурени са нужните средства и машини за зимна поддръжка на улиците в населените места. Кметовете и кметските наместници сами ще изберат места, където да бъдат депонирани необходимите инертни материали. Единствено в селата Леденик и Къпиново все още нямат решение за вътрешното почистване, като се водят разговори с представители на различни фирми.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.