Състезание по рекорди в „Реал“

Победата на „Реал“ с 2:0 над „Аталанта“ и спечелената Суперкупа на Европа е рутина за много от футболистите и треньора Карло Анчелоти. Снимка Туитър

Под зоркия поглед на великия Карло Анчелоти неговите звезди в „Реал“ започнаха състезание по рекорди. Италианският маестро стана едва вторият треньор с 14 трофея редом с Мигел Муньос. Неговите „крале“ по правило спечелиха Суперкупата на Европа след 2:0 над „Аталанта“ във Варшава. „Реал“ вече има шест пъти този трофей в историята, а  „Барселона“ и „Милан“ изостанат с по пет.
Всички погледи бяха насочени към Килиън Мбапе. Новият „галактикос“ на „Реал“ не закъсня да блесне с гол. Френската суперзвезда вкара за осми път в 11-те финала, в които е участвал с предишните си отбори и националния тим. Шест път Мбапе се разписа в последните пет мача за трофеи. „Реал“ се радва, че нападателят повтори Джуд Белингам като дебютант с гол.
„Очаквах, че Килиън ще вкара – каза английският национал. - Той е футболист, който сам пише история. Радвам се, че асистирах за първия му гол. Надявам се това да се случва често.“
И ако Мбапе тепърва трябва да се доказва на „Сантяго Бернабеу“, то Винисиус се е бетонирал като легенда само на 24 години. Бразилецът спечели 10 от 11-те си финала с бялата фланелка. В тези мачове е участвал в 11 гола – 7 вкарани и 4 асистенции. Последната от тях беше именно срещу „Аталанта“. Винисуис вече има 13 трофея с „Реал“ и е големият фаворит за „Златната топка“ и футболист №1 в света на ФИФА.
В състезанието с много обиколки напред е Лука Модрич. Хърватският ветеран има 27 трофея с „Реал“! Със Суперкупата на Европа легендата изпревари Начо, който напусна „кралете“ през лятото. Модрич дойде от „Тотнъм“ през 2012 година и е на пиедестала на славата. Хърватинът често е наричан Краля на „Сантяго Бернабеу“. В кариерата си Модрич вече има 530 мача за „Реал“. Срещу „Аталанта“ халфът влезе само за четвърт час. През лятото Модрич беше ухажван за трансфер в Саудитска Арабия, но преподписа с „Реал“ за още един сезон.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят