Състезателка по таекуондо със злато от Европейското в Италия

Мелиса Салим от Габрово завоюва първото място на спаринг при момичетата в категория до 50 кг.

Състезателката на габровския клуб по таекуондо „Некст“ в Габрово Мелиса Салим спечели златен медал от Европейското първенство по таекуон-до ITF в Римини, Италия.

Възпитаничката на треньора Ивайло Аврамов, дебютантка на подобен форум, завоюва първото място на спаринг при момичетата в категория до 50 килограма.

Три победи изкачиха Мелиса на европейския връх. Тя елиминира в първия кръг англичанката Марина Лейпер, след което надигра и Мария Пономарева от Русия. И в двете срещи състезателката на клуб „Некст“ се наложи с единодушно съдийско решение. На финала Салим записа победа след продължения над украинката Тетяна Маринич.

„Нямам думи да изразя радостта си от този успех на Мелиса. Тя следваше инструкциите ми, беше супер концентрирана и заслужено триумфира. За мен работата с нея е очарование, тъй като тя иска да е шампион. Щастлив съм, че успяхме да реализираме една от многото ѝ мечти, тъй като тя не се спря пред нито една трудност, която и предоставях като треньор. Следващото изпитание за нея ще бъде Световното първенство и съм убеден, че представянето й в него също ще бъде на ниво“, коментира треньорът Иво Аврамов.

Още две негови възпитанички бяха сред 867-те състезатели от 30 държави, които взеха участие в Европейското първенство. Със злато се окичи и Александра Ивайлова от отборната надпревара при жените на силов тест. Индивидуално Алекс не можа да не намеси в битката за медалите, тъй като получи лекарска забрана заради травма в коляното.

При девойките другата дебютантка Никол Начева попадна в трудна група и само една победа не и достигна, за да излезе от нея. В крайното подреждане тя зае 5-о място, което също е един чудесен резултат.

„В последните две години нашият клуб излъчва национални състезатели – през 2018-та двама, сега трима. Стремежът е да накараме децата да спортуват, а не да са постоянно над телефоните и компютрите. Много се радвам, когато трениращите в залата искат да постигат върхове и аз мога да им дам този шанс. Радостен съм, че тези момичета изградиха воля да са там и се справиха отлично“, допълни щастливият наставник на габровските таекуондисти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони