Състезател се удари в бетонна стена на рали в Благоевград и почина

Трагичен инцидент стана в Благоевград по време на днешното „Планинско рали“, състезател се удари в бетонна стена и издъхна на място.

Инцидентът стана на финала край село Делвино. Състезателят Георги Георгиев на 49 години се е състезавал с черно “Собаро” под номер 35.

По време на втората си тренировка към 16.30 часа, състезателят финишрал преди самото село Делвино, минава финала и най-вероятно заради блокирани спирачки колата му се завърта надясно и се удри в бетонна стена откъм мястото на шофьора. Пилотът издъхва на място.

На трасето е имало медицински екипи и огнеборци, които веднага са оказали помощ, но за съжаление мъжът е бил вече мъртъв.

Георги Георгиев е състезател на АСК Грийн фокс мото от София. Днес бе даден официален старт на състезанието Планинско изкачване „Благоевград” 2021. 

Събитието бе уважено от Камен Михайлов, председател на Автомобилна федерация на България, главният секретар на Автомобилната федерация на България, Калоян Станчев, Елвис Георгиев, председател на техническата комисия на федерацията, както и лицата, който ще администрират проявата, комисари, наблюдатели и отговорници.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони