Светлан Кичиков официално стана директор на "Гранична полиция"

главен комисар Светлан Кичиков

Със заповед на министъра на вътрешните работи днес главен комисар Светлан Кичиков встъпи в длъжност директор на Главна дирекция „Гранична полиция“, съобщават от МВР.

Главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов представи новия директор на ГДГП пред ръководния състав на службата.

На представянето присъстваха заместник-министър Филип Гунев и заместник-главният секретар гл.комисар Георги Арабаджиев.

Оценката на международните партньори за работата на главен комисар Кичиков е много висока, изтъкна зам.-министър Гунев, припомняйки участието му като командир на българския граничен полицейски кораб в операцията на Агенция Фронтекс „Посейдон“ в Егейско море в началото на годината.

Главният секретар подчерта, че от ръководния състав на ГД „Гранична полиция“ се очаква не само компетентност, но и активност, инициативност за справяне с ежедневните предизвикателствата пред службата.

Главен комисар Светлан Кичиков е роден на 29.08.1967 г. в Бургас. Завършил е ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ във Варна през 1990 г., магистър. Две години е помощник-командир на кораб във Военноморските сили. Професионалният му стаж в МВР започва на 1 септември 1992 г. и 24 години е свързан с охраната на българската черноморска граница. Заема различни ръководни длъжности в базата „Гранични полицейски кораби“ към РДГП-Бургас, а от 12.03.2012 година е неин началник. Със заповед на министъра на вътрешните работи от 31.08.2016 г. е преназначен на длъжност директор на ГДГП.

Коментари

Задължително поле