Със специална церемония в Анкара, изпратиха тленните останки на убития руски посланик Карлов

Със специална церемония на летището в Анкара, на която присъстваха ръководителите на множество чуждестранни посолства, със самолет за Москва бяха изпратени тленните останки на убития вчера в Анкара руски посланик Андрей Карлов, предаде БНР.

Междувременно в Анкара започна работа съвместна турско-руска следствена комисия по делото за убийството на дипломата. До момента турските власти са задържали 7 души. Няколко са роднини на нападателя, 22 годишния полицай Мерт Алтънташ, който бе убит от полицията.

Убийството на руския посланик в Турция причинява на Русия особена болка, разследването на това престъпление продължава, заяви руският президент Владимир Путин, предава ТАСС. „Вчера в Истанбул беше подло убит руският посланик Андрей Генадиевич Карлов. Сега се провежда детайлно разследване на всички обстоятелства на това престъпление“, подчерта Путин.

Властите много сериозно подозират фетулахистката терористична организация на ислямския проповедник Фетулах Гюлен за замесена, а полицаят е само пионка в заговора. Анализаторът Харун Йондем коментира пред БНР, че става дума за поръчково убийство на радикални елементи, което е свързано със Сирия, като не изключи да са замесени ислямските терористи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа