Със сълзи в очите Иниеста се сбогува с „Барса“

Андрес Иниеста обяви официално раздялата си с „Барселона“. Халфът даде пресконференция, на която разкри тъжната новина със сълзи в очите – в края на сезона напуска „Камп Ноу“ след 22-годишен престой.

„Това беше много трудно решение, но причината да го взема е, че в близко бъдеще няма да съм способен да давам най-доброто на „Барса“, особено във физически план, коментира 33-годишният играч. - Искам да си тръгна на върха, печелейки трофеи и чувствайки се значим.“

В кариерата си Иниеста има 8 шампионски титли на Ла Лига, четири Шампионски лиги, а през това време стана и световен и европейски шампион с Испания. Единственото, което липсва в богатата му витрина, е „Златната топка“. Най-близо до индивидуалното отличие, гениалният полузащитник бе през 2010 година, когато стана подгласник на своя съотборник Лионел Меси.

„Няма какво да говоря по темата. В мен няма болка, че не успях да спечеля „Златната топка“. Да бъда там в залата с Меси и Шави (б.а трети в класацията за 2010 г.) беше нещо магическо и моята представа за футбола и щастието не се променя от факта, че нямам този приз. За мен най-важно е уважението и любовта на моите съотборници и хората до мен.“

Иниеста все още не е взел решение в каква посока да продължи кариерата си, но най-вероятната дестинация е Китай. Очаква се при успех над „Депортиво“ още в понеделник каталунците да организират парад с титлата, когато халфът да си вземе подобаващо сбогуване с привържениците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят