Митрополит Антоний: Договорът за наем с Върбакови е неизгоден

И Хърватия избира между Ф-16 и „Грипен“

Софийската митрополия: Имаме само предварителен договор с “Инерком”

Тръмп ограничи постъпването на транссексуални в армията

Местим часовниците с час напред тази нощ

Усмивки от старите ленти Преди половин век автомобилните премиери също са зрелищни

Китай предупреди САЩ, че може да защити националните си интереси при търговска война

Служител на германско летище спря пиян пилот да се качи в самолета

Бомбаджия джихадист влиза в затвора за 34 години, за да учи Корана 18-годишният иракчанин заложил взрив в лондонското метро

Британският „Таймс“ твърди: И България гони руски дипломати

Знакови сгради потъват в тъмнина в Часът на Земяна

120 снегорина чистиха в София тази нощ

Oтбелязаха 20-тата годишнина от създаването на Апелативна прокуратура–Бургас

Разследващ екип влезе в офисите на “Кембридж Аналитика” в Лондон

Местим стрелките с час напред

Със 100 000 лв. изработват технически проект на новата визия на бившия Партиен дом в Пловдив

Община Пловдив стартира в петък обществена поръчка за изготвянето на технически проект за основната реконструкция на бившия Партиен дом на площад “Централен”, който трябва да стане най-красивата сграда в центъра на града под тепетата. От градската управа са пуснали обявлението за изготвянето на техническото задание, след като вече бе направен идеен проект.

Поръчката е на стойност 100 000 лв. с ДДС, а общината е пуснала покана до проектантска къща “ХХІІ век” ДЗЗД на архитектите Чавдар Тенев и Димитър Паскалев. След изготвяне на техническия проект, ще се търси финансиране за строителните дейности, които ще излязат около 7 млн.лв. без ДДС. Енергийно ефективните мерки по 12-етажната фасада на бившия Партиен дом ще са най-скъпото перо от ремонта и ще струват между 3,5 и 4 млн.лв.

Идейният проект включва външен асансьор от страната на хотел “Тримонциум”, панорамно кафе, което ще е на две амфитеатрално разположени нива, художествено осветление, нова климатизация, монтаж на фотоволтаици върху покрива на Концертна зала и реконструкция на всички вътрешни помещения. Община Пловдив ще кандидатства за 4,5 млн.лв. от Националния екодоверителен фонд, който финансира проекти за увеличаване на енергийната ефективност на сградите. Цялостната реконструкция трябва да приключи до края на 2018 година.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.