Два нови случая на африканска чума по свинете в Благоевградско

Полицаи открили 5 кашона фойерверки и 10 димки на стадиона преди мача Арда-ЦСКА

Над 12 000 са имениците на Никулден във Варна

Убиец на фелдшера от Орешник остава в ареста

Русия и Турция ще подпишат договор за доставка на още ракети С-400 през 2020 г.

Каракачанов: Добри отношения с Русия, но не да бъдем третирани като малките деца на Балканите Морският център на НАТО ще бъде в Пункта за базиране -Варна, съобщи вицепремиерът

Д-р Светлана Поченкова: От болен бъбрек може да се куца Световно признатият остеопат поставя диагнози и лекува само с ръце

Георги Пройнов е изгоненият дипломат от посолството ни в Москва

Нападение срещу американска военна база в Сирия

Корнелия Нинова: Напусна ни една от най-ярките личности, творец с мисия и човеколюбие – Стоянка Мутафова

Съдят шофьор за смъртта на пешеходка Жената била прегазена от камион, починала 10 дни след инцидента

Свищов подменя уличното осветление с енергийно ефективно Финансирането в размер на 8,2 млн. евро е по Програма "Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност"

Всеки четвърти българин никога не е ползвал интернет 75.1% от домакинствата имат достъп до мрежата в домовете си

Безплатен курбан от пет вида риба и вино През 2020-та в града ще се родят повече момчета

Хулиган плаща 3 000 лв. обезщетение на полицай

Със 115 души са намалели безработните в община Свищов за месец

Продължава тенденцията в Свищов на намаляване броя на регистрираните безработни. В края на май те са 761 души, което представлява намаление спрямо предходен месец със 115 души.

Равнището на безработица се снижава с 0,7 пункта и в края на месеца е 4,9 % при 6,1 % на национално ниво. През същия период на предходната година броят на безработните е бил 1015 души или с 254 души повече от сегашния, а равнището е било 6,5 %.

В структурата по пол се запазва тенденцията на доминиране дела на жените над този на мъжете. Лицата на възраст до 29 години заемат най-нисък относителен дял – 11,17 на сто, а броят им е 85 души. Групата на лицата на възраст над 50 години е на второ място по големина с абсолютен брой 295 души и относителен дял 38,76 на сто. Възрастовата група от 30-49 години е най-многобройна и с най-голям дял в структурата с абсолютен брой 381 души. През месеца в тази група се отчита намаление с 35 души.

Броят на лицата без заетост с работническа професия е 237 души. Тази група заема последно място в професионалната структура, като през месеца се отбелязва намаление с 43 души.

Броят на лицата без специалност и квалификация също намалява, но вече е първа позиция с абсолютен брой от 270 души и относителен дял 35,48 на сто.Групата на специалистите без работа е на второ място и обхваща 254 души. Относителният й дял е 33,38 на сто от общата структура и бележи тенденция на снижение.

Прекратените регистрации в Бюрото по труда, поради неспазване на задълженията от страна на търсещите работа лица, са 27, а прекратените по други причини – 8.

През май приключи успешно обучението на две групи безработни лица по специалностите „Производство на кулинарни изделия и напитки” и „Текстообработване” по проект „Рестарт”.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.