Със 125 млн. лв. модернизират транспорта в София

Ремонтират 100 тротоара в зоните за платено паркиране

С над 125 млн. лв. ще се финансира проекта за интегриран градски транспорт в София, реши правителството. 107 333 495 лв. от тях са по ОП „Региони в растеж“, а останалите идват от Столична община.

Проектът включва ремонти на трамвайни линии по бул. „Цар Борис III“ и по ул. „Каменоделска“. Ще бъдат купени 13 нови трамвая. Ще бъде надградена интелигентната система за управление на трафика и системата за информация на пътниците в реално време. Ще бъдат поставяни електронни информационни табла, а кръстовищата ще бъдат оборудвани със софтуер с цел колите на градския транспорт да не натрупват закъснения, обясниха пред „Труд“ от Столичната община.

Транспортната комисия в СОС прие предложенията за въвеждане на зелени зони в „Оборище“, „Красно село“, „Възраждане“ и „Лозенец“, с което да се открият нови 5000 места за платено паркиране. За въвеждане на такова преговаря и район „Триадица“. Центърът за градска мобилност пък планира ремонт над 100 тротоара в зоните в София с 2 млн. лв., съобщи шефът на дружеството Христиан Петров.

На 14 февруари столични светофари грейнаха във форма на сърце, за да зарадват софиянци за празника.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини