Сътресения в "Марибор" преди "Лудогорец"

Тежки дни изживява "Марибор", съперникът на "Лудогорец" в плейофите на Лига Европа. Словенският шампион е в криза от началото на сезона, която продължава да се задълбочава. Тимът записа нова загуба в първенството, този път от "Целие" с 1:2. "Марибор" вече изостава на 8 точки от лидера "Алуминий" само след 6 изиграни кръга. Воденият от Дарко Миланич отбор постигна само един успех, а това разклати сериозно неговия треньорски стол.

"Все пак му гласуваме доверие - каза легендарният словенец и спортен директор на клуба Златко Захович. - Резултатите не са правилното отражение на това, с което разполагаме като играчи и качеството им. Няма поводи за отчаяние. Необходимо е да си повярваме и да направим всичко, за да завъртим колелото в другата посока. "Марибор" следва своя път и в красивите, и в най-трудните моменти. Треньорска смяна няма да има, клубът е зад наставника".

Миланич обеща да работи върху минимизирането на индивидуалните грешки в тима преди гостуването в Разград в четвъртък.

"Това е период, който всеки отбор трябва да издържи - каза специалистът. - Имаме много качествени играчи, които трябва да сведат грешките до санитарния минимум. Те струват скъпо, а заради тях не можем да намерим правилния път до победите. Независимо от обстоятелствата, тимът трябва да отговори по достоен начин още в четвъртък".

„Марибор“ отпадна от квалификациите в Шампионската лига в третия кръг след две загуби от „Розенбѝорг“ с по 3:1.

Коментари

Задължително поле