Голям горски пожар в Австралия евакуира хиляди хора

Силите на Турция са влезли в град Африн

Вижте какви щети е нанесъл бурният вятър в София през нощта (СНИМКИ)

Дария Симеонова кара самолет, скача с парашут Пиарката Наталия от "Откраднат живот"

“Наполеон” на глобализма Изпълнението на проекта за създаване на „Съединените щати на Европа и Америка“ бе осуетено от Тръмп

Шест екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция” са отреагирали на близо 50 сигнала за паднали клони и дървета в столицата

В Русия се провеждат президентски избори

Какъв шпионин сте според зодията

Време е за дерби!

Над 50 огнеборци, Гражданска защита и доброволци гасиха 5 часа пожар край Търново

На 18 март 2018 да почерпят

Чехия, Словакия и Швеция отхвърлиха твърденията на Мария Захарова за съпричастност към невротоксина, използван срещу Сергей Скрипал

Приключиха преговорите между шведския и севернокорейския външен министър

Изборите в Русия: Странни птици има сред осемте кандидати

Само 1 от 10 българи спортува активно, румънците са по-мързеливи от нас в ЕС 70% от нашенците обаче смятат, че са в добро или много добро здраве

Сътрудничество в хотелиерството и ресторантьорството обсъждаха в Свищов

Кръгла маса на тема „Сътрудничество в сферата на хотелиерството и ресторантьорството за развитие на Община Свищов” се проведе в крайдунавския град. Идеята на общинската управа на Свищов бе подкрепена от представителите на местния бизнес в бранша.

Таня Александрова от Дирекция „Бюро по труда” Свищов представи анализ на търсенето и предлагането на кадри в двата ресора. В дискусията взеха участие Росен Маринов – директор на Дирекция „Култура и културно наследство”, Румяна Кузева – началник отдел „Образование и култура”, Станислава Йорданова – главен експерт „Култура и връзки с обществеността“ и Георги Йорданов – главен експерт „Европейски проекти и европейски въпроси“ към сметстката администрация.

Директорът на Професионалната гимназия по лека промишленост и строителство инж. Веска Николова представи презентация „Развитие на туризма в Община Свищов – Общински план за развитие на община Свищов (2014-2020)”. Георги Йорданов анализира състоянието и потенциални възможности за развитие на туризма в общината.

Преподаватели по професионална подготовка от гимназията презентираха възможностите на училището за подготовка на кадри в направление „Хотелиерство, ресторантьорството и кетъринг”, както и обучение на ученици, валидиране на професионални знания, умения и компетентности.

Коментарите очертаха сферите на действие и бъдещо сътрудничество. Участниците в кръглата маса се обединиха около идеята, че Свищов със своята многовековна история може да е привлекателна дестинация за много туристи. В тази връзка е необходимо създаването на туристически център, уеб-сайт и рекламни брошури, за популяризирането на туристическите обекти, хотели, ресторанти и места за забавления.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.